ARENDAL: Det var en sen mandagskveld i juni at kvinnen kjørte en bil på fylkesvei 410 fra Arendal. På vei mot Steinsås kjørte hun på rødt lys.

LES OGSÅ: Bilferd endte i fjellveggen

— Hun var ikke tilstrekkelig hensynsfull, aktpågivende og varsom da hun kjørte mot rødtlyssignal slik at trafikanter som hadde grønt lys måtte bremse ned for å unngå sammenstøt da hun kjørte gjennom krysset og svingte inn i Stensåsveien hvor hun kjørte inn i en mur med materielle skader til følge, heter det i tiltalen fra Agder-politiet.

Etter å ha kjørt i muren rykket politiet ut. De mistenkte kvinnen for promillekjøring og kjørte henne på legevakta. Blodprøven som ble tatt viste en promille i blodet på 1,79. Det er langt over grensen på 0,20. Under kjøreturen, som fant sted 6. juni, hadde 29-åringen heller ikke gyldig førerkort. Hun ble også tatt for å kjøre mot rødt lys.

I retten forklarte hun seg slik at saken måtte utsettes og siktelsen ble endret. Da saken kom opp for retten på nytt, erkjente hun straffskyld på alle punkter.

— Når det gjelder straffutmålingen vises i skjerpende retning til den høye promillen og at kjøringen endte med trafikkulykke, skriver retten i dommen.

Retten valgte å følge hovedregelen om at promille på over 1,5 fører til ubetinget fengsel til tross for kvinnens familiære situasjon. De oppfordret henne imidlertid til å søke om hjemmesoning. Hun vil dermed kunne sone straffen i hjemmet med fotlenke.

Kvinnen må sone 30 dagers straff, får to års sperrefrist på førerkort og må betale en bot på 5000 kroner.