KVINESDAL: Kvinesdal KrF vil ha Dagrun Eriksen på Stortinget. Lokallagslederen sier toget for Dagrun slett ikke er gått.

— Alt kan skje fram mot nominasjonsmøtet i november. Vi har sett før at styrkeforhold kan endres, sier leder i Kvinesdal KrF, Kjell Andre Hjelleset, som slett ikke tror alle vil stemme slik lokallagene har bedt dem om å gjøre.

Tirsdag kveld sa Kvinesdal KrFs medlemmer med 11 mot fem stemmer ja til Dagrun Eriksen som Vest-Agder KrFs toppkandidat til stortingsvalget. Dermed er Eriksen oppe i 14 stemmer på nominasjonsmøtet. Hans Fr. Grøvan har 34, som skal gi flertall. Men ingen stiller på nominasjonsmøtet med bundet mandat. Onsdag er det partimøter i Vennesla, Mandal og Flekkefjord. Vennesla alene har sju representanter på nominasjonsmøtet.

Hjelleset synes nominasjonsprosessen har vært uryddig og urettferdig i forhold til Dagrun Eriksen. - Hun er en god politiker, som vi mener har gjort en flott jobb. Det har vært en del uryddigheter og utspill i media, sier han. På andreplass på sin stortingsliste har Kvinesdal satt opp sin egen varaordfører Per Sverre Kvinlaug, på tredjeplass Torhild Bransdal, og på fjerdeplass Hans Fr. Grøvan.