Kulekast: Helia Haseli synes ikke alle aktivitetene var like gøye, men hun hadde god dreis på å kaste kule. Foto: Anne Smith Lorentz
Se på meg: Janina Dreshaj løp gjerne 60 meter flere ganger for å bli med på bildet. Her gir hun alt. Foto: Anne Smith Lorentz
Pause: Elisabeth Ellefsen og Julie Tomte Bergersen koser seg med mat og drikke. Foto: Anne Smith Lorentz
Bevis: Helia Haseli viser aktivitetskortet som inneholder ti leker og øvelser. Foto: Anne Smith Lorentz
kjetil og teodor.jpg
helene og emma.jpg
adrian.jpg

— Vi leker slå på ringen. Jeg har vært med på det før, for tre år siden cirka. Jeg har vel gjort gøyere ting enn dette, sier Marius Haugen, som liker bedre å kaste kule. Det gjorde de også, de 180 elevene på Torkelsmyra skole, som hadde aktivitetsdag siste dag før høstferien.

Der var det vanlige idrettsøvelser i tillegg til gode gamle leker kjent fra skolegården. For mange kan vel nikke bekreftende til å ha vært med på anti over, tante knute, rødt lys, tredje mann i vinden og slå på ringen.

Meningen er lek

— Det skal ikke bare være konkurranseaktiviteter. Vi har valgt disse lekene med omhu. Leker man ikke må tape i, sier Vigdis Klokseth.

Rektoren gikk rundt i skolegården i Voiebyen med et stort smil og mange gode ord til elevene, som ikke alle var enige om at det ikke er konkurranse, også i gode gamle leker.

— Det er viktig å vinne når det er jenter som slår, noe annet ville være flaut, sier Marius Haugen. Vi snakker fremdeles om slå på ringen.

Noen av de ivrigste elevene var de eldste, som hadde ansvar for aktivitetene. Andre var mindre ivrige, og benyttet anledningen til å ta livet med ro.

Ansvar og trygghet

— Det er greit, dette. Jeg sitter i grunnen bare og skriver, sier Anders Vabo Skaar. Han lå på kunstgresset og noterte tidene på 60 meteren. Men rektor hadde en baktanke, også med sjuendeklassingene.

— Det er et ledd i trivselsarbeidet. Elevene i sjuende får kjenne på medansvaret for de yngre, og de minste blir kjent med dem som trygge medhjelpere i skolegården, forklarer Vigdis Klokseth.

Aaaaaaanti over! Elevene ropte og ballen forsvant høyt over taket. Kanskje har du som leser dette fått noen ideer for høstferieaktiviteter?

- Hva har dere gjort, og hva var morsomst?

Pernille Holter-Andersen Johansen og Karianne Billing: - Vi har vært på ballkasting, rødt lys og slå på ringen. Rødt lys var gøyest. Når vi er ferdig med en aktivitet, må vi krysse av på lappene våre. Det har vært gøy.

kjetil og teodor.jpg

Kjetil Haugland og Teodor Haus: — Vi har gjort forskjellige aktiviteter som er skrevet ned på en lapp. Tante knute også kalt doktor knute, anti over, tennisball og løping. Det som var gøyest var vel anti over, der du kaster en ball over et hus og får den tilbake, sier Kjetil. eg synes tennisball var gøyest.

helene og emma.jpg

Helene Jensen og Emma Wåland: — Vi har hatt masse forskjellige aktiviteter, og alle elvene var delt opp i flere grupper. Faktisk så gjorde vi alle. Anti over var selvfølgelig best.

adrian.jpg

Adrian Ommundsen: — Jeg har vært på alle aktivitetene, og synes dagen har vært gøy. - Det gøyeste var å løpe parløp. Jeg løp på 8,48 og fikk skolerekorden.