LINDESNES: — Hva holder du på med om dagen?

— Nå har vi hatt et linprosjekt med fem barnehager her i kommunen. Vi sådde lin og laget linåkre i vår, og nå høster vi, tørker, repper og røyter, og så tørker vi nok en gang. Det er en lang prosess, og så skal linet brakes, skakes, kammes og spinnes senere i høst. Til slutt skal vi ende opp med en tråd, og prosjektet vårt heter "Fra strå til tråd".

Liker lin

— Hvordan kom du på dette prosjektet?

— Jeg jobbet med lin under hovedfag på Kunst- og håndverksskolen, så dette sitter nok litt i meg. Og det er jo så utrolig herlig å jobbe med disse barna. De lærer fort, og er skikkelig ivrige. Det gir meg mye positiv energi. Tidligere har vi hatt solsikkekonkurranse, og disse prosjektene er en viktig del av jobben her ved Kulturtorvet.

— Har utstillingen "Bare blåbær" blitt godt besøkt?

— Ja, alle barnehagene har vært her, og den har vært flittig brukt av både barn og unge i hele sommer. Agder Naturmuseum hadde utstillingen i fjor, så dette var et prosjekt vi videreførte derfra.

Lyd og nostalgi

— Men nå blir det ny utstilling?

— I oktober skifter vi ut blåbærskogen med lyd og nostalgi. Da skal vi vise gamle Tempo mopeder og motorsykler, og historien rundt dem. Dette blir nok litt mer for det godt voksne publikum, og utstillingen vil utvilsomt vekke minner hos mange. Det er Lindesnes Tempoklubb som bidrar med kjøredoningene, og denne utstillingen skal bli stående gjennom vinteren og fram til mars måned da kunstmaler Kurt Vallenes overtar i lokalene.

— Hva gjør du når museet og Kulturtorvet ikke tar all din tid?

— En del av fritiden bruker jeg på Lindesnes Kystlag. Jeg synes gamle fartøyer er verdt å ta vare på, og det er fasinerende å seile dem.

Sjekteseiler

— Kan du seile?

— Som 12-åring seilte jeg Kragerøterne sammen med min eldre bror. Vi deltok stadig i NM, men kom alltid på sisteplass. Vi sa vi var best i sterk vind, men det var sikkert alt for lite vind til at vi klarte å hevde oss.

— Nå har du jo avansert til VM?

— Haha, ja. Jeg og Trond deltar på VM i sjekteseiling i Danmark, og det er alltid fornøyelig.

— Hobbyer?

— Hage og høns pleier jeg å si. Og 20 vaktler. Det er ren rekreasjon for meg, og så gir det noe tilbake. Det blir jo noen egg.