KRISTIANSAND: Kronprinsen blir 37 år i dag, og det går ikke upåaktet hen ved kronprinsparets nye feriested i Kristiansands-skjærgården.

Fotosesjon

— Dagen feires privat, med nærmeste familie, opplyser assisterende kommunikasjonssjef Sven Gjeruldsen ved Slottet.

Til stede ved feiringen blir, etter det fvn.no erfarer, også kong Harald og dronning Sonja, som reiser ned fra sitt feriested på Mågerø sør for Tønsberg. Det skal være første gang majesteten tar ærverdige Vogts villa nærmere i øyesyn.

I dag er pressen invitert til fotosesjon på Dvergsøya i anledning fødselsdagen. Kronprinsparet og deres barn, Marius (13), prinsesse Ingrid Alexandra (6) og prins Sverre Magnus (4), har base på øya denne sommeren.

Med unntak av enkelte offisielle oppdrag har familien tilbrakt hele ferien på Dvergsøya. Neste torsdag har kronprinsessen et oppdrag i hjembyen, der hun deltar under den offisielle åpningen av Tall Ships Race.

Flatholmen i skyggen

Det betyr at kronprinsparets feriested ved Risør, Flatholmen som de kjøpte for ni millioner kroner i 2008, har havnet i skyggen denne sommeren.

— Det blir ikke noe ferie der i år i hvert fall, men de har foreløpig ikke planer om å selge stedet. Jeg tror de trives godt i Risør også, uttaler Gjeruldsen til fvn.no.

Leieavtalen på Dvergsøya løp fra 1. mai, med en leiesum på 170.000 kroner per år. Avtalen gjelder for fem år, med mulighet for fem års forlengelse. Utvendig vedlikehold dekkes av Kristiansand Eiendom, det innvendige dekkes av kronprinsparet.

Bystyret har godtatt at 22 mål av Dvergsøya kan sperres av med et 275 meter langt gjerde, men kronprinsparet vil i sommer «prøvekjøre» sitt nye feriested på Dvergsøya før de tar stilling til det omstridte gjerdet.

Vogts villa ble på forsommeren renovert for om lag 1,2 millioner kroner, der størstedelen dekkes av forsikring etter omfattende lekkasjeskader i romjula. Kronprinsparet betalte 50.000 for maling og annen lett oppussing inne.