Bildet viser hva tollerne så på røntgenkameraet. Foto: Tollvesenet
tabletter 1.jpg Foto: Tollvesenet
totalbeslag 2.jpg Foto: Tollvesenet
beslaget.jpg Foto: Tollvesenet

KRISTIANSAND: Det var klokka 15.30 at tollerne i Kristiansand stanset en finskregistrert bil som kjørte i land fra Superspeed.

I bilen satte to menn på 27 år som tollerne fattet mistanke til.

— I bilen satt det to rumenske statsborgere. Tjenestemennene kjente igjen den ene mannen ettersom han tidligere er observert i tiggermiljøet i Kristiansand, opplyser kontorsjef Helge Breilid i Tollvesenet.

Narkotika i reservehjulet

Bilen ble tatt inn til kontroll, og tollerne satte i gang med å undersøke kjøretøyet. Flere komponenter i bilen ble røntgenfotografert av tollerne.

— Da reservehjulet på bilen ble røntgenfotografert, så tollerne at dekket inneholdt fremmedlegemer. Det førte til at dekket ble skåret opp. Inne i hjulet ble det funnet omkring 9000 diazepamtabletter. Disse var pakket inn med tape og aluminiumsfolie, opplyser Breilid.

Bildet viser hva tollerne så på røntgenkameraet. Foto: Tollvesenet

Til tollerne skal den nå siktede 27-åringen ha opplyst at han flere ganger tidligere hadde jobbet i Norge, og at planen hans også denne gangen var å arbeide i landet.Da tollerne hadde avdekket narkotikabeslaget ble politiet varslet og mennene pågrepet. Begge er avhørt av politiet.

Største noensinne

Helge Breilid opplyser at diazepambeslaget er det største som noensinne er tatt i Kristiansand.

I avhør har den siktede 27-åringen erkjent forholdet.

— Den andre mannen har nektet straffskyld i avhør, opplyser etterforsker Loyd Larsen ved politiets felleskriminalenhet.

dekk med pakker.jpg Foto: Tollvesenet

27-åringen ble tirsdag varetektsfengslet i fire uker. Ifølge politiet er det ennå ikke avklart om den andre mannen skal fremstilles for varetektsfengsling. Han sitter fortsatt fengslet ved Kristiansand politistasjon.— Det gjenstår noe etterforskning før man kan ta stilling til en eventuell fengsling, opplyser Larsen.

- Ikke ubetydelig fengselsstraff

I fengslingskjennelsen fra Kristiansand tingrett går det fram at 27-åringen er fengslet med begrunnelse i unndragelsesfare. Politiet frykter at mannen vil rømme landet dersom han blir løslatt.

— Retten har ved vurderingen lagt særlig vekt på at siktede er rumensk statsborger uten noen tilknytning til Norge og at dersom han blir dømt for det han nå er siktet for, risikerer han en ikke ubetydelig fengselsstraff, skriver tingrettsdommer Ben Fegran.

Tollerne undersøkte i helgen om det finskregistrerte kjøretøyet er meldt stjålet i hjemlandet. Det skal det ikke være.