ARENDAL: Ved å benytte en lastebil tømte tyver natt til søndag rørleggerforretningen Bjarne Bringsverd AS på Stoa i Arendal for store verdier. Alt fra boblebad til dusjkabinett og toaletter ble stjålet.

— Vi har ikke helt oversikten over hvor store verdier det dreier seg om. Men det er i alle fall snakk om varer for flere hundre tusen kroner, sier eier og daglig leder Bjørn Bringsverd til fvn.no.

Ikke varmtvannsberedere

Tyveriet ble oppdaget søndag formiddag. I løpet av natten hadde tyvene rygget en lastebil til ved lageret i enden av bygget, og plukket ut varene som ifølge Bringsverd er lettest omsettelige.

— Tyvene er meget godt kjent i bransjen, og har også vært godt kjent i butikken. Vi har hatt folk inne i butikken som har kikket rundt, men det er ikke lett å legge merke til alle, sier Bringsverd, som selv mistenker østeuropeere for å stå bak.

— De har brukt samme framgangsmåte vi ser gang på gang. De visste hva de skulle ta. De har ikke tatt noen varmtvannsberedere, som ikke brukes i Øst-Europa, sier innehaveren.

Tredje innbrudd på ett år

Tyveriet fra rørleggerforretningen er det tredje siden april i fjor, da butikken ble robbet for varer for mellom 300 og 400.000 kroner to ganger.

— Det er snakk om minst like store verdier nå. Denne gangen hadde vi ikke så mye på lager, men de fikk med seg en del likevel, sier Bringsverd.

Han medgir at tyveriene har vært en stor påkjenning.

— Butikken er en viktig del av mitt liv. Det er ekkelt når det blir slik som nå. Det er tøft, sier han.

Vil ha bort støyvoll

Bjørn Bringsverd bor selv bare få hundre meter fra forretningen, men hørte ingenting natt til søndag. Han legger skylden på en støyvoll som er plassert rundt bygget, som også hindrer forbipasserende fra å oppdage mistenkelig aktivitet.

— Tyveriene begynte for fullt da støyvollen kom opp. Jeg skulle gjerne hatt den bort, sier han.

Politiet ble varslet om tyveriet klokken 11.28 søndag formiddag. Grensekontrollene ble umiddelbart varslet, uten at det ga resultat.

Tekniske undersøkelser

Tyvene hadde tatt seg inn i lokalet ved å knuse et vindu som de krøp inn i. Da innbruddet ble oppdaget, stod dørene ved lageret på vid gap.

Etter det fvn.no forstår, har politiet spor å gå etter. Etterforsker Trine Øymoen ved Arendal politistasjon ønsker imidlertid ikke å gå i detaljer om etterforskningen.

— Vi har litt vi skal undersøke. Krimteknikere har gjort undersøkelser på stedet, og vi skal foreta flere avhør, sier Øymoen.