Av Marianne Drivdal og Guttorm Eskild Nilsen, TvedestrandspostenProgrammet for kong Harald og dronning Sonjas besøk i Tvedestrand tirsdsag 20. juni ble i går offentliggjort. Både unge og gamle skal få anledning til å se kongen og dronningen. Kommunens eldste innbyggere vil få anleding til å hilse på de kongelige.

StrannaSenteret er det eneste sykehjemmet som får besøk av kongeparet under besøket langs Sørlandskysten. Harald og Sonja besøkte besøkte Tvedestrand som kronprins og kronprinsesse i 1975 og også den gangen tok de turen om sykehjemmet.

Kongeskipet «Norge» ankommer Tvedestrand kl. 10.00 tirsdag 20. juni. Kongeskipet ankrer opp ved Rundskjær og kongeparet fraktes med kongesjaluppen inn til brygga hvor ordfører Torleif Haugland står klar til å ta imot gjestene.

Etter et kulturelt innslag spasserer kongen og dronningen langs bryggene før de blir kjørt i bil til StrannaSenteret. Besøket her vil vare tre kvarter. Kongeparet skal se på senteret og — ikke minst - hilse på beboerne.

Neste post på programmet er et besøk i atelieret til Kjell Nupen. Det er en kjent sak at vår kunstinteresserte dronning setter stor pris på Nupens kunst. Det er kommunen som har foreslått dette besøket og det skal ha vakt begeistring hos dronningen. Pressen får kun adgang til deler av besøket i atelieret. Resten av tiden skal kongeparet få snakke i fred med Nupen.

Ferden går videre til Nes Verk hvor det er lagt inn en pust i bakken i Arendal og Omegn Golfklubbs lokaler. Mens kongeparet nipper til en kaffekopp skal de orienteres om golfklubben og det unike kulturlandsskapet.

Besøket på Næs Jernverksmuseum er siste post på programmet. Men kanskje en av de viktigste under hele Sørlandsbesøket. Kong Harald skal nemlig legge ned grunnsteinen til den gamle masovnen som skal rekonstrueres. I denne forbindelse skal kongen tale og det er lagt inn en sekvens hvor pressen skal få stille spørsmål til kongeparet.

Etter besøket på Næs Jernverksmuseum drar kong Harald og dronning Sonja videre til Risør.

Ordfører Torleif Haugland mener programmet for besøket er meget godt. Besøket faller sammen med sommeravslutningen til skolene.

— Dette blir en riktig festdag! sier Torleif Haugland.