Han sier at han ikke var til stede på møtet onsdag kveld, men at han kjenner saken godt:

¿ Jeg reagerer på fremstillingen om at oppvekstkomitéen skal ha misforstått saken og at to av representantene i ¿villfarelse¿ meldte seg frivillig til å delta som reiseledere på turen til Polen. Det er fullstendig feil. Faktum er at både komitéens leder og de øvrige medlemmene selvfølgelig har full oversikt over hva som er hva. Det som virker som en uthenging av komitéen, er derfor utilbørlig av Aust Agder Blad, sier han.Totalsummen

Ordføreren sier videre at oppvekstkomitéen har et budsjettansvar og må se på helheten for kommunen:

¿ Det er totalprisen for turen som er problemet. Det er bare rett og rimelig at komitéen vurderer alle kostnadene ved turen og ser litt på tvers av budsjettene. Det var grunnen til at lærernes medvirkning også ble vurdert og at to komitémedlemmer meldte seg frivillig som reiseledere for å få ned kostnadene, sier Kjell Arild Haugen.

Han mener at det er komitéens oppgave å synliggjøre de reelle tatt, og på den bakgrunn kan man si at det er like mye lærerkostnadene (58.000 kroner) som elevsubsidiene (29.000 kroner) som gjør at det eventuelt ikke blir noen Polen-tur for 10.-klassingene på Sunde skole, selv om skolen har budsjett-rom for lærerlønnen, men ikke subsidiene.Finner løsning?

Han har nå tross alt likevel tro på at det skal være mulig å finne en løsning. I saken ligger det en appell både til foreldrene og lærerne. Han sier at det føles dyrt når turen skal koste 5 ganger så mye for lærerne som for elevene.

¿ Hovedpoenget er at oppvekstkomitéen gjerne vil at elevene på Sunde skole skal få sjansen til å oppleve fredsreisen til Polen, men at man altså har problemer med å finne dekning for kostnadene.