– Jeg måtte tenke meg litt om da forespørselen fra valgkomiteen kom, men jeg kjente fort på at dette var noe jeg hadde lyst til. Derfor ble det ja, sier Torhild Bransdal.

Hun er ingen nykommer i tillitsvervet. Da hun overlot lederjobben til Grøvan i 2011, hadde hun seks år bak seg som fylkestopp i partiet. Når hun overtar som fylkesleder igjen, blir den første viktige jobben å organisere valgkampen i tiden fram mot stortingsvalget i september.

– I valgkampen ville jeg uavhengig av ledervervet ha fått en sentral rolle, siden jeg er andrekandidat på listen. Nå blir det viktig å få mobilisert alle lokallagene.

Tøffe tider

Etter den bitre nominasjonsstriden i fjor høst, var det mye turbulens i fylkespartiet. Bransdal støttet Dagrun Eriksen i kampen mot Hans Fredrik Grøvan. Nå skal hun som fylkesleder og andrekandidat på stortingslisten drive valgkamp i tett samarbeid med nettopp listetoppen Grøvan.

– Det er helt legitimt at det er kamp i en nominasjonsprosess. Jeg gikk inn for Dagrun, men jeg støtter selvsagt fullt opp om den kandidaten som vant. Ellers forholder jeg meg til det mange rundt om i fylket har sagt, nå er det KrFs politikk som gjelder, og det er tid for å se fremover, sier Torhild Bransdal.

Fornøyd komitéleder

– Vi er kjempegodt fornøyd med at Torhild har sagt ja til å stille som lederkandidat, og jeg vil bli ganske forskrekket om årsmøtet ikke følger opp, sier Reidun Bakken, som leder valgkomiteen og representerer Audnedal KrF.

Komiteen hadde innstillingen klar sent fredag kveld og står samlet bak Bransdal. Ifølge Bakken var det ikke vanskelig å overtale Vennesla-ordføreren til å gjøre comeback.

– Hun er utrolig glad i partiet. Det ble nok utslagsgivende. Som leder har hun svært mye å bidra med. Hun er flink til å kommunisere KrF ut i offentligheten og mestrer mediene på en veldig god måte, sier valgkomiteens leder.

Udramatisk

Ifølge Reidun Bakken ligger det ingen dramatikk i at Hans Fredrik Grøvan gir seg som fylkesleder etter bare én periode.

– Vi hadde en samtale med ham tidlig i prosessen, og det var enighet om at han ikke skulle fortsette som fylkesleder. Det er naturlig at han fremover bruker kreftene på den forestående valgkampen og på den stortingsplassen han forhåpentligvis sikrer seg etter valget i september, sier Bakken.

Årsmøtet lørdag 9. februar avvikles i Kristiansand. Ny andre nestleder skal også velges. Valgkomiteens kandidat er Per Stordrange fra Flekkefjord. Første nestleder Grete Kvelland Skaara fra Kristiansand er ikke på valg.

I valgkomiteen har lederen Reidun Bakken med seg Jørg Hadland (Lyngdal), Eivind Haaland (Kristiansand), Marry Kleiven (Lindesnes), Hanne Risvold (Flekkefjord) og Irene Solli (Kristiansand).