KRISTIANSAND: Det var mandag ettermiddag at Tollvesenet gjennomførte et såkalt personsøk av reisende mellom Hirtshals og Kristiansand. Undersøkelsen ble gjennomført ved hjelp av en spesialtrent narkotikahund.

Hunden markerte på en 19 år gammel mann som gikk i land fra ferja sammen med en 21-åring. Begge er fra Kristiansand.

— 19-åringen forklarte hundens markering med at han hadde røykt hasj under danmarksturen. Vi tok ham med inn i tollvesenets lokaler for å gjøre ytterligere undersøkelser, men vi fant ikke narkotika på mannen, forteller Helge Breilid, kontorsjef ved Tollvesenet i Kristiansand.

Innrømmet hasj i magen

Mannens oppførsel gjorde at kontrollørene likevel fattet mistanke til 19-åringen.

— De mistenkte at han kanskje drev med innvendig smugling. Han ble derfor tatt med for samtale. Underveis innrømmet han å ha svelget omkring 300 gram med hasj. Han ble dermed plassert på spesialtoalettet vårt, og da begynte kulene å komme ut, forteller Breilid.

Etterforskningsleder Kjell Erik Eriksen ved Kristiansand politistasjon. Foto: Lars Hoen

Politiet ble tilkalt. Både 19-åringen og hans 21 år gamle kamerat ble pågrepet. Det ble også rekvirert røntgenundersøkelse av 19-åringen på sykehuset i Kristiansand.— Røntgenbildene avdekket at det fantes flere fremmedlegemer i magen til 19-åringen. Han har derfor vært på toalettet flere ganger i løpet av tirsdagen. Politiet opplyser i ettermiddag at det meste skal nå ha kommet ut, forteller Breilid.

Har hatt mistanke

Ifølge Breilid har Tollvesenet tidligere vært oppmerksomme på de to siktede i saken.

— Vi har observert dem i forbindelse med reiser til Danmark, men har ikke avdekket innførsel av narkotika tidligere. Derfor ønsket vi å sjekke dem ordentlig ut denne gangen, sier Breilid.

Begge de to mennene er siktet for innførsel av narkotika fra Danmark til Norge.

— 19-åringen har erkjent forholdet, opplyser etterforskningsleder Kjell Erik Eriksen ved Kristiansand politistasjon til Fædrelandsvennen.

Eriksen opplyser at politiet har vært i kontakt med én av mennene tidligere, men de er ingen gjengangere i systemet.

Den 21 år gamle mannen ble tirsdag løslatt fra arresten, mens 19-åringen fortsatt sitter i arresten.

300 gram hasj har en gateverdi på 30.000 til 45.000 kroner.