KRISTIANSAND: — En vanvittig stygg fasade, som overhodet ikke passer inn. Det ligner en sveitserost, eller at noen har skutt på blink med hagle, mente Hans Petter Horve (Miljøpartiet De Grønne).

Torsdag sa byutviklingsstyret med knappest mulig margin (5-4) nei til første utkast for Gyldengården, kontorkjempen som skal romme både Nav og kommunens helse- og sosialtjenester.

En rekke politikere røper at de omsider har fått sans for fasaden.

— Det er et litt annerledes arkitektonisk språk, som jeg mener er veldig bra, sa Hans Otto Lund (H).

Det var en ren tilfeldighet som gjorde at avstemningen ikke tippet motsatt vei. Da den ene av to faste Ap-representanter var forhindret, stilte en vararepresentant fra SV og stemte imot. Både Ap, Høyre og Frp er positive til danske arkitektens utkast, mens KrF, MDG og Sp stemte imot.

— Vi er nå opptatt av å få en god prosess med plan- og bygningsetaten, og vil komme tilbake med et revidert forslag som tar opp i seg synspunktene fra politikerne, sier adm.dir. Jan Omli Larsen fra Kristiansand Næringsselskap.

Gyldengården skal stå ferdig i 2011, og være tilholdsstedet for 500 ansatte. Til sammen vil den nye bygningen romme 11.500 kvadratmeter.