KRISTIANSAND: To kvinner i 40-årene oppsøkte den kvinnelige rullatorbrukeren. Interessen for byens geografi var overveldende, men interessen for penger var trolig større.

– De to damene skal ha vist henne et kart og spurt henne om ting. Under samtalen skal kvinnene ha fått opp et lokk på rullatoren og skal ha stjålet ei veske. Forbipasserende så dette da damene løp og tok opp jakta, forteller operasjonsleder Jon Kvitne i Agder politidistrikt, til fvn.no.

Da kvinnene oppdaget at de ble forfulgt kastet de fra seg veska. Kvinnene skal likevel ha fått med seg et par hundre kroner. Meldingen ble ringt inn klokken 17.37 og politiet var i etterkant av hendelsen på jakt etter de aktuelle kvinnene, men uten hell.

I august i fjor fikk politiet mange lignende anmeldelser. Mens eldre personer deler sin kunnskap, forsvinner ting som befinner seg under kartet.

Et videoopptak som ble fanget opp av et videokamera ved Hotel Norge i fjor høst viste hvordan tyveriet skjedde.

– Særlig i utlandet er dette en kjent måte å gjøre tyverier på, og det er derfor vi ikke med sikkerhet kan si at det er samme bande som står bak alle tilfellene, sa politietterforsker Leif Ole Saanum ved Kristiansand politistasjon, til fvn.no i fjor høst.