SIRDAL: Som bildene viser, er Haugen ingen liten kar. Han trener en til to ganger daglig foran konkurranser, spiser åtte til ti måltider om dagen og har "Strongman" som livsstil.

— Dette er jobben min. Døgnet består av å sove, spise, trene og spise mye mer. Jeg bruker all min tid på dette, sier Haugen til fvn.no.

Satser på seier Han har en klar målsetning om å gå seirende ut av konkurransen på Gol på lørdag. Med seg på turen opp har han 25 kamerater som støttespillere. I konkurransen skal sirdølen gjennom fem beinharde og blytunge øvelser. Det innebærer blant annet en såkalt "farmers walk" (bæring av to kofferter fulle av bly), en " truck pull" (dra en lastebil på ca 15 tonn), et Appollons markløft (stangløft hvor det legges på flere og flere vekter til man ikke klarer mer. Tyngden starter på 230 kg), steinløft og et vikingpress (presse en snøscooter over hodet).

— Jeg satser på seier, men det er hard konkurranse. Det er spesielt fire arge konkurrenter som jeg regner med jeg kommer til å kjempe hardt om topplassering med. Jeg har også slitt med litt slitasjeskader i knær og skuldre i det siste, men nå er jeg frisk og formen er grei, forteller 21-åringen.

Vokste opp på gård Den unge sirdølen har hold på med "Strongman" siden han var 18 år. Han fikk virkelig blod på tann da han så Sven Karlsen bli Norges sterkeste mann i Tvedestrand i 2003. Men Haugen har helt siden han var liten gutt vært opptatt av å være sterk, og sin første ordentlige "styrkeseier" fikk han da han som unggutt slo faren i håndbak.

— Jeg har vokst opp på en gård i Sirdal, og er vant til hardt arbeid fra jeg var liten. Dette tror jeg har gitt meg mange fordeler i sporten. Men jeg har også drevet med mye forskjellig idrett opp i gjennom. Blant annet skiskyting, langrenn og boksing, sier han.

"Strongman"-stevnene har blitt svært populære blant det norske folk de siste årene. Haugen forventer stor oppslutning rundt stevnet på Gol lørdag. Den lille bygda har bare rundt 2000 innbyggere, men sist år var det hele 1000 mennesker som kom og så på. Antakeligvis blir det enda større oppslutning i år.

Ikke rik Arild Haugens store drøm er å konkurrere internasjonalt og bli verdens sterkeste mann en vakker dag og å leve av sporten. Men det krever sin mann. Foreløpig er han ikke blitt rik på det han gjør. Men med gode sponsorer i ryggen, klarer han å få det til å gå rundt med litt jobb som medeier i et treningsstudio på si. Mye annet får kraftpluggen fra Sirdal ikke tid til. Å skeie ut med festing og andre ting, er helt utelukket for unggutten.

— Nei, dagene går med til trening og spising. Det blir lite utskeielser. I tillegg til vanlig mat spiser jeg også for 4000 kroner i måneden i kosttilskudd fra Proteinfabrikken. Men drømmen og målsetningen om å lykkes med det jeg gjør, driver meg videre. På internasjonalt nivå kan man tjene gode penger, men de som bare sikter etter pengepremier kommer som regel ikke så langt, sier Haugen.

Les mer om Arild Haugen på www.arildhaugen.com