KRISTIANSAND: Politiet fikk melding om det bevæpnede ranet like før klokken 23.00 torsdag kveld. Ifølge den kvinnelige ansatte som var alene på jobb da ranet skjedde, truet ranerne henne med en pistol.

— Vi har foreløpig ikke pågrepet noen. Vi har i natt hatt krimteknikere på stedet som har sikret flest mulig spor, i tillegg til at vi har snakket med en del folk som etter hvert har meldt seg, sier Terje Pedersen, lensmann ved Søgne og Songdalen lensmannskontor, til fvn.no.

Politiet har også foretatt rundspørringer i området, i tillegg til at de vil avhøre vitner utover dagen.

— Foreløpig har vi ikke noen mistenkte i saken, sier Pedersen.

Småpenger Det er foreløpig uklart hvor mye de to ranerne fikk med seg, men det skal bare dreie seg om et mindre pengebeløp. Lensmann Pedersen antyder under 5000 kroner. Større pengebeløp blir rutinemessig lagt i nattsafe i butikken.

— De kan ha fått med seg rundt 2000 kroner, ikke noe særlig mer, sier innehaver av Central Video og Storkiosk, Sturla Gahre, til fvn.no. Han dro straks opp til til kiosken da han ble informert om ranet i går kveld.

- Et sjokk Gahre beskriver hendelsen som et sjokk, både for den ansatte som var på jobb og for ham selv.

— Jeg skulle ønske det heller var jeg som sto der i går kveld, for jeg unner ingen av mine ansatte en slik opplevelse, sier Gahre.

Han vil bruke dagen til å snakke med vedkommende som sto bak disken da ranerne braste inn med finlandshetter og våpen.

— Det var dramatisk. Vi er ikke forberedt på slike hendelser, man tror jo ikke at slikt kan skje her i Søgne, sier han.

Forstod ikke alvoret Den kvinnelige ansatte oppfattet ikke alvoret i situasjonen med en gang. Ranerne skal ha kommet inn i kiosken i stor fart. Kvinnen prøvde å hale ut tiden, men da den ene av ranerne hevet stemmen og ble utålmodig, forstod hun alvoret i situasjonen. Hun fulgte da ranernes ordre om å gi dem pengene, før de to løp ut av kiosken i retning Toftelandsbroa. Der satt de seg inn i bil som stod parkert på en sidevei. Hele ranet skal ha vært over på kort tid.

— Hva slags dialekt pratet ranerne?

— De pratet norsk, og kvinnen oppfattet dem som å være menn. Det var kun en av ranerne som pratet, og kvinnen oppfattet ikke mannens dialekt, sier Terje Pedersen.

Et vitne som så bilen i det den kjørte fra stedet, mener det var en mørk Ford Escort fra begynnelsen av 1990-tallet. Den skal ha kjørt mot Toftelandsbroa. Politiet er foreløpig usikre på hvor de har kjørt. De kan nemlig ha kjørt enten mot Brennåsen eller mot Søgne gamle prestegård.

Ikke videoovervåking - Har dere gode signalementer av ranerne?

— Vi har bare signalementer basert på hennes utsagn. Storkiosken hadde ikke videoovervåking, og dette viser seg erfaringsmessig å være et godt hjelpemiddel i etterforskningen av slike saker. Nå får vi bare jobbe videre uten dette hjelpemiddelet, sier Pedersen.

Politiet har foreløpig ikke fått inn mange tips i saken, og håper de vil få flere i løpet av fredagen.

— Har dere håp om å løse saken?

— Det har vi, men siden vi ikke fikk en pågripelse umiddelbart, tar det erfaringsmessig lenger tid å løse det. Vi må samle opplysinger på en annen måte, men vi må bare ta tida til hjelp, sier Terje Pedersen til fvn.no.

Fvn.no kommer tilbake med mer.