KRISTIANSAND: — Hvis det blir streik må vi busse folk avgårde. Vi har allerede busser i bakhånd, og vil frakte passasjerene til Stavanger og Oslo, opplyser Lars Christian Kvarenes ved SAS Ground Service på Kjevik til fvn.no.

Fristen for meklingen mellom Norsk Arbeidsmandsforbund og Servicebedriftenes Landsforening går ut ved midnatt fredag kveld. Bare timer før fristen går ut, er det ingen tegn til løsning.

— Partene står langt fra hverandre. Det har ikke vært noen særlig bevegelse i meklingen. Jeg har ennå ikke lagt fram noen skisse til løsning, sa meklingsmann Merete Smith til NTB en time før meklingsfristen gikk ut.

Meklingsmannen trodde meklingen ville fortsette på overtid.

Alicante-flyet uklart

Dersom meklingen ikke fører fram, vil vekterne som bemanner sikkerhetskontrollen på Kjevik tas ut i streik. Dermed kan det bli full flystopp fra flyplassen fra tidlig lørdag morgen. Unntaket er et Spanairs charterfly til Mallorca som har avgang klokken 18.15. Foreløpig er det ikke klart om ruteflyet til Alicante går som planlagt.

— Alicante-flighten er på diskusjonsbordet i Oslo. En eventuell dispensasjon blir bestemt lørdag formiddag, men jeg tror sjansene er små, sier Kvarenes.

Han råder uansett passasjerer til å møte opp til planlagt tid.

Overtid

— Folk bør møte til normal tid. Så får vi se hvordan vi kan legge til rette løsninger for hver enkelt.

— Man bør ikke møte tidligere da?

— Vi kan ikke sette i gang noe sirkus i forkant, i tilfelle streiken blir avblåst. Vi kan ikke be folk møte midt på natta, sier han.

Fortsatt er det muligheter for at meklingen kan pågå utover natt til lørdag. I så tilfelle håper SAS Braathens å få avgårde noen avganger lørdag formiddag.

— Hvis de blir sittende på overtid er det muligheter for at vi kan operere herfra utover formiddagen.