KRISTIANSAND: – Dette gir meg litt blandede følelser. Hvis jeg skulle bli ordfører, vil jeg komme i en utsatt posisjon, sier Kristiansen til Fædrelandsvennen.

Onsdag ettermiddag bestemte nominasjonskomiteen seg for å satse på ham som førstekandidat på lista for neste års bystyrevalg. Dermed får Kristiansen et tungt ansvar for at KrF beholder ordførerkjedet når Jan Oddvar Skisland går fra borde neste høst.

– Jeg er veldig ydmyk i forhold til den tilliten jeg her bli vist, sier 30-åringen og understreker at han ikke tar noe for gitt før nominasjonsmøtet i februar.

Kristiansen ble valgt inn i bystyret for tre år siden og har siden ledet oppvekststyret. Han har også erfaring fra KrFU.

– Skulle jeg bli valgt til ordfører vil jeg sette kampen for de svakeste i høysetet, sier han.

– Men det kan bli tøft for dere å beholde ordførervervet?

– Det er lenge til valget, men tradisjonelt står vi jo sterkt i Kristiansand. Uansett vil vi jo være avhengig av andre partier. Så får vi se hvilke konstellasjoner som kan gi oss størst gjennomslag, sier Kristiansen.

Nominasjonskomiteen har innstilt Grete Kvelland Skaara på andreplass, men vil vente med resten av lista, sier komitéleder Oddbjørn Kleivane.