KRISTIANSAND: - Hvem tror du har påført barnet skadene? spurte aktor, Dennis Danielsen den 22 år gamle moren tirsdag ettermiddag.

— Tiltalte. Hvem ellers skulle det vært? svarte hun.

Den 30 år gamle mannen som er tiltalt for legemsbeskadigelse med døden til følge på samboerens baby på Lund i september 2004 er tidligere voldsdømt. Han erklærte seg ikke skyldig da rettsaken mot han startet i dag.

30-åringen som nå står tiltalt har asiatisk opprinnelse, men er nå norsk statsborger og er for tiden bosatt på Østlandet. Han er tidligere domfelt flere ganger for vold og er oppvokst i et voldelig hjem.

Politiet og Rettsmedisinsk institutt mente etter dødsfallet natt til 25. september 2004 at gutten ble utsatt for ytre skader som førte til dødsfallet. Dette påpekte aktor Dennis Danielsen i rettsalen i Kristiansand Tingrett tirsdag formiddag.

Fikk bange anelser

— Det eneste jeg husker er at jeg våknet og fant ungen min død, sier den 22 år gamle kvinnen.

Hun fikk etterhvert bange anelser ettersom sønnen flere ganger hadde blod i munnen og virket svimmel etter å ha vært alene med den tiltalte 30-åringen. Likevel tok hun aldri advarslene fra sin egen mor og venninnene på alvor, og mente de bare var rasister og mislikte den tidligere kriminelle kjæresten fordi han hadde utenlandsk bakgrunn.

Barnet døde av fysisk mishandling

— Det er hevet over enhver tvil at barnets død skyldes fysisk mishandling eller vold, slo aktor fast tidligere i retten tirsdag.

Blant de sentrale bevis er fiber av fleecepleddet som lå over gutten, funnet på tiltaltes bukse. Tiltalte sier han ikke har vært på barnerommet den aktuelle natten. Han hevder han ikke hørte noe til babyen da han kom hjem fra byen i 02-tida og la seg med moren på sofaen. Hun vekket ham ved 07.30-tiden, med det livløse barnet i armene.

Drev aktivt med boksing

Tiltalte, som er tidligere bokser, og hans 22 år gamle samboer hadde vært sammen i tre uker da babyen ble funnet død, og i denne perioden hadde barnet blødd tre ganger fra munnen etter at 30-åringen hadde tilbragt tid alene med han, har barnets mor fortalt.

— Moren gruer seg til selve saken. Men er samtidig glad for å få det overstått, sa advokat Ben Fegran før rettsaken begynte. Han representerer babyens mor, Jannicke Attard.

Den tiltalte 30-åringen har tidligere sagt til Fædrelandsvennen at han stiller seg helt uforstående til tiltalen. Saken går over halvannen uke i Kristiansand tingrett.

Fvn.no følger saken.