EVJE: — De har tatt ut hele vinduet, og stjålet alt som var til utstilling, opplyser operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Frank Solås, til fvn.no.

Politiet vet ennå ikke hvor store verdier det er snakk om. De har sendt en politipatrulje som skal gjøre en åstedsbefaring på stedet.

Sjokk

Torhild Helle, eier av Evje gull og sølv, fikk seg et sjokk når hun kom på jobb i dag morges.

— Det så ut som om det lå masse søppel på utsiden av butikken. Jeg gikk bort for å rydde det bort, og da så jeg at det var masse tomme smykkeskrin, sier hun til fvn.no.

Hadde det ikke vært for de tomme smykkeskrinene som lå på bakken, og det tomme utstillingsvinduet, hadde det vært helt umulig å se at det hadde vært innbrudd i butikken.

— De hadde altså løftet ut hele vinduet som beskyttet gullutstillingen vår, tatt med seg alt som var der, og så satt vinduet fint tilbake på plass, forteller hun.

Visste hva de gjorde

I alt fikk de frekke tyvene med seg smykker til en verdi av cirka 100.000 kroner.

På grunn av at tyvene nøyde seg med å ta smykkene som var i utstillingsvinduet ble aldri alarmen utløst.

— Vi har jo alarm og all slags mulig sikkerhet inne i butikken, men tyvene var jo aldri inne i selve butikken og dermed ble ikke den utløst. Det virker som om de visste hva de gjorde, forteller Helle.

Snedig utført

— Tyveriet er snedig utført. De har jo fjernet listene rundt vinduet, satt det pent og pyntelig til side og forsynt seg med alt som var utstilt. Etterpå satt de bare vinduet på plass igjen, forteller politiførstebetjent ved Evje og Hornnes lensmannskontor, Vigdis Åsland, til fvn.no.

Tyveriet er under etterforskning, og politiet er interessert i vitneobservasjoner.

— Dersom publikum har sett noe mistenkelig, for eksempel noen biler eller lignende de har lagt merke til er vi interessert i å få vite om det, forteller Åsland.