SIRDAL: — Alt gikk så fort at jeg rakk ikke helt å tenke så mye. Det eneste jeg tenkte var at jeg måtte holde meg fast i rattet, forteller Leif Ullestad. Da traktoren begynte å gli over til siden klamret Ullestad seg til rattet. Han klamret seg så hardt til rattet at det ble bøyd.

Falt 30-40 meter

Mye snø sammen med sterk vind har gjort at brøytemannskaper har måttet brøyte veiene i Sirdal så og si hele helgen.

Og det var mens Ullestad holdt på brøyte veien ved Andestjørn på Sinnes lørdag ettermiddag at det skjedde.

— Jeg skulle rygge bak for å få et nytt tak snø, da traktoren plutselig begynte å skli sidelengs, forteller Leif Ullestad.

Selv om traktoren var utstyrt med både firhjulstrekk og piggdekk var det så glatt at den begynte å skli på det glatte underlaget. Deretter falt traktoren ned ca. 30-40 meter før den landet på hjulene igjen i et tre lenger nede i juvet ved Andestjørn.

Heldigvis hadde Ullestad heist snøskoffelen slik at den tok av mye av fallet og trykket mot førerhytten, idet traktoren rullet rundt nedover skråningen. Dette reddet mest sannsynlig livet til Ullestad.

— Dette var den siste turen jeg hadde før jeg skulle hjem og legge på kjettinger på hjulene, sier Ullestad ironisk.

Kun lettere skadet

Da Ullestad kom til seg selv igjen lå han på gulvet mellom rattet og setet.

Utrolig nok kom han fra ulykken med kun et par kutt i beinene og på nesen. Ullestad ble sendt til Flekkefjord sykehus for en sjekk like etterpå.

— Føreren av traktoren må ha hatt englevakt. Det er ikke annet å si enn det, sier Sigurd Jarl Berge. Han ble øyenvitne til at traktoren forsvant ut av veien og ned et stup.

ENGLEVAKT: Leif Ullestad forsvant ut av veien og ned et stup, men slapp unna med kun et par kutt. Foto: Sigurd Jarl Berge — Kan ikke tenke for mye på det

Tiltross for den utrolige velten lørdag ettermiddag, var Ullestad ute for å brøyte veiene i Sirdal søndag morgen.

— Det er mye som kunne skjedd, men det hjelper ikke å tenke for mye på det heller. Jeg har hatt englevakt, sier Leif Ullestad nøkternt.

Dette er ikke første gang han har hatt englevakt. For omlag 8 år siden kjørte Ullestad utfor veien med traileren ved Larvik. Også den gang kom den sindige karen mirakuløst fra ulykken med livet i behold.

Søndag ettermiddag ble traktoren heist opp ved hjelp av en hjullaster de 30-40 meterene fra juvet. De eneste synlige skadene traktoren pådro seg i fallet var, utrolig nok, knuste vinduer i førerhytten. Og et bøyd ratt etter at Ullestad klamret seg til det for harde livet.

Foto: Sigurd Jarl Berge