ARENDAL: — Etter det jeg har hørt, har folk i Kashmir nå flyttet ned fra fjellene til dalen. Der er det etablert offisielle og spontane leire. Nå er utfordringen å organisere dette arbeidet på en god måte, sier Knævelsrud.

Han har tidligere drevet flere flyktningleire i Liberia. Knævelsrud har vært med på å lage håndbok i leirdrift for Flyktningerådet, FN og andre organisasjoner. Etter tsunamien har han kurset folk i god leirdrift i Darfur og på Sri Lanka. Nå skal han gjøre det samme i Kashmir på vegne av Flyktningehjelpen.

— Der skal jeg kurse lokale folk, myndigheter og internasjonale organisasjoner i leirdrift. Det mener FN at Flyktningehjelpen er god på, sier Knævelsrud, som til daglig er ansatt som informasjonsrådgiver på Fylkestrygdekontoret i Aust-Agder.

— Samtidig er jeg del av beredskapsgruppen til Flyktningehjelpen, og har en avtale med arbeidsgiver om at jeg kan rykke ut på kort varsel, sier Knævelsrud.

I denne omgangen har han tegnet kontrakt for to måneder.

— Når kursingen er over, får jeg ansvaret for koordinering av leirdriften i en av de fire provinsene i Kashmir, forteller Knævelsrud.