KRISTIANSAND: – Det må nok være høyere makter som står bak, sier Gjelstad (57).

Han har ennå ikke sett bilen, som er totalvrak etter ulykken ved Undrumsdal, sør for Holmestrand, på E 18 søndag ettermiddag.

– Jeg har ingen brudd og hodet fungerer som det skal, tror jeg. Men jeg er veldig mørbanka og har mistet to fortenner, sier Gjelstad. Han er idag mandag på besøk hos sin sønn som bor på Svelvik ved Drammen, etter at han ble skrevet ut av sykehuset i Tønsberg på formiddagen.

Den voldsomme kollisjonen skjedde i en 80-sone. Han og kona Solveig var på vei tilbake fra Vennesla etter å ha besøkt sønnen.

Plutselig så han en møtende bil skjene over i sitt kjørefelt, og alt gikk så fort at kollisjonen var uungåelig. Bilene braste inn i hverandre uten at noen av dem rakk å bremse.

Ifølge avisen Gjengangeren skyldes ulykken at føreren i den møtende bilen, en småbarnsfar på 39-år, var uoppmerksom. Han snudde seg mot en kamerat som satt i passasjersetet. Han skal ha forklart at han ikke engang rakk å reagere da han oppdaget at han var på vei mot den møtende bilen der Gjelstad og kona satt.

Da politiet kom til stedet, gav 39-åringen fra seg førerkortet til politiet.

I baksetet på den møtende bilen var det tre barn. Til sammen ble sju personer sendt til sykehus etter sammenstøtet.