KRISTIANSAND: — Mitt mål er at Vipers skal bli landets beste håndballklubb. Da må vi forandre status fra å være et bydelslag til å bli et kristiansandslag, fastslår Wilhelmsen.

Den beste måten å realisere det, mener han er å bygge en flerbrukshall i Kristiansand sentrum. Wilhelmsen skal om kort tid i møte med menigheten Filadelfia, som i Fædrelandsvennen 12. juli i år signaliserte ønsket om å skape et helt nytt kvartal mellom Elvegata og Dronningens gate. Nå håper Wilhelmsen og det han karakteriserer som et team av tunge sponsorer, at de sammen med Filadelfia kan få i stand en storstue á la Brunstad Conference Center i Stokke i Vestfold. Det senteret eies og drives av Den Kristelige Menighet («Smiths venner»), og inneholder ikke mindre enn 6800 sitteplasser.

Flerbrukshall

— Filadelfia går inn for en kongressal og vi for en flerbrukshall, der det også kan drives basketball, volleyball og liknende gjennom hele året. Jeg er sikker på at de to ønskene lar seg forene, sier Wilhelmsen.

  • Vi har ikke regnet på kostnadene ennå, men skal vi få til dette, må vi selvsagt ha støtte både fra kommunen og fra Cultiva, påpeker formann i Vipers, Per Geir Løvstad.

— Start fikk gratis tomt og avdragsfritt lån på 40 millioner fra kommunen til å bygge Sør Arena. I tillegg har de fått 20 millioner fra Cultiva. Da bør vårt prosjekt også få støtte, supplerer Wilhelmsen.

Eiendomsinvestoren er i ferd med å selge seg helt ut av aksjeposten han har i Start Toppfotball, og har siden mai gått inn med et sekssifret beløp i Vipers.

— Nå er vi nesten i mål med årets målsetting på historisk høye to millioner kroner i sponsorinntekter. Men målet vårt er å ta igjen Larvik, og de har et budsjett på 12,5 millioner. De har 120 ulike sponsorer - Vipers har 20. Og folketallet i Kristiansand er tre ganger større enn i Larvik, understreker Wilhelmsen.

Høyreordfører positiv

— Rent spontant må jeg si at en slik hall er en kjempegod idé, og Vågs eventuelle samarbeid med Filadelfia høres fint ut, sier påtroppende ordfører i Kristiansand, Per Sigurd Sørensen.

  • Våg Vipers må uansett gjøre noe med sin hjemmebanesituasjon i Karusshallen i henhold til de strenge kravene fra håndballforbundet. De spiller på dispensasjon nå, og må spille i en hall med kapasitet på 2000 tilskuere i løpet av to år. Om den nye flerbrukshallen lar seg realisere, kan jeg ikke ha noen formening om nå. Først må vi se de konkrete planene, legger Sørensen til.

Administrerende direktør i Cultiva, Erling Valvik, nøyer seg med å påpeke at Cultivas styre har signalisert at utgiftene til kulturhuset Kilden og Sør Arena er så betydelige at fokus på nye bygg ikke har høyest prioritet nå.

— Dette blir for tidlig for meg å si noe om, sier Tom Bredesen, administrerende direktør i Kristiansand Næringsselskap AS (KNAS). KNAS er den opprinnelige eieren av kvartalet mellom Elvegata og Dronningens gate, og Bredesen avventer et forslag på eventuell utvidelse av Filadelfias lokaler i dette kvartalet til 15. oktober.

— Vi er åpne for å samarbeide med Vipers, konkluderer daglig leder i Filadelfia, Lars Agnar Rosten.