SØGNE/MANDAL: — Rundt klokken 07 ble fire personer pågrepet i et hus i Søgne, opplyser operasjonsleder i Agder politidistrikt til fvn.no.

Sporet skiltnummer

Et vitne på stedet registrerte skiltnummeret på fluktbilen som tyvene brukte. Skiltet var forfalsket, men ved å stokke om på de siste sifrene klarte politiet å spore opp en adresse i Søgne.

Da politiet rykket ut til stedet, stod fluktbilen parkert utenfor huset. Ingen personer befant seg i boligen, men politiet pågrep de fire etter kort tid. De siktede er brakt inn til avhør ved Kristiansand politistasjon.

— Vi mener vi har tatt gjerningsmennene. Vi hadde skjellig grunn til å pågripe de fire, opplyser politioverbetjent Jan Arild Wigemyr ved Mandal politistasjon.

Politiet utelukker ikke at det kan bli flere pågripelser i løpet av dagen.

Nekter for tyveriet - Så langt i avhøret har personene ikke erkjent de faktiske forhold, men vi håper at saken løser seg i løpet av dagen, sier etterforskningsleder i Agder politidistrikt Geir Hansen til fvn.no.

Tyvene kom seg avgårde med minst én flatskjerm-tv fra Euronics Mandal natt til onsdag. Det er andre tyveriet på under ett år i samme butikk.

— Et vitne ringte oss klokken 04.35 og fortalte at to menn ikledd hettegensere holdt på å stjele flatskjermer fra butikken, opplyste operasjonsleder Frank Solås til fvn.no i dag tidlig.

Ifølge vitnet skal mennene ha kjørt fra stedet i en VW Golf. Da politiet kom til butikken, kunne de konstatere at elektronisk utstyr var stjålet fra utstillingen.

Det er foreløpig uklart om det var tyvegods i huset i Søgne.

Andre tyveriet Euronics Mandal var utsatt for tyver også i april i år. Da kom tyvene seg unna med mobiltelefoner, Ipod-spillere og flatskjermer.

— Så langt har jeg registrert at de har fått med seg en flatskjerm og en pc, sier innehaver ved Euronics, Jarle Stensland, til fvn.no.

Ifølge Stensland var det en beboer i nabolaget som varslet politiet om innbruddet. Vitnet ble vekket av tyvenes hamring mot vinduet i inngangsdøra, og alarmen som ble utløst.

— Glasset i inngangsdøra er fjernet såpass mye at de har klart å få gjennom en flatskjerm-tv, men tyvegodset kan ikke være uskadet, mener Stensland.

- Trend i tiden - Hva tenker du om å bli utsatt for tyveri to ganger på ett år?

— Jeg tenker at det er blitt en trend i tiden med innbrudd i elektronikkforretninger. Dessuten tror jeg at alt fokuset i media har en negativ smitteeffekt, sier Stensland.

Nå vil innehaveren vurdere om butikken skal sikres enda bedre mot tyveri.

— Da vi hadde innbrudd i april, gjorde vi noen tiltak for å sikre butikken bedre. I samarbeid med glassmesteren må vi kanskje vurdere enda flere tiltak, mener Stensland.