SØGNE: Nå har ungdommens kommunestyre i Tangvall satt i gang et helt unikt prosjekt: De bygger skatepark i byen Dzersinisk!

— Det ble en del jubel på skolen der da vi fortalte om planene, sier Jan Rune Lossius fra ungdommens kommunestyre.

Åpner park

Han har vært i byen og møtt ungdommer der. Det var da de fikk vite om den dårlige tilgangen på skateparker i landet. Ungdommer fra Søgne drar til Hviterussland til våren for å åpne parken som nå er under bygging. Innen den tid skal byen også ha fått en god ladning rullebrett og rulleskøyter fra Søgne.

Lørdag var representanter fra ungdommens kommunestyre og deres voksne støttespillere på plass i sentrum av Tangvall. Der samlet de inn gamle rullebrett og rulleskøyter.

Selv om det ramlet inn en del utstyr, mener representanter fra ungdommens kommunestyre at det sikkert er mer utstyr i Søgne som folk vil gi bort. Derfor planlegger de en ny innsamling til våren, når folk finner fram gammelt utstyr.

Tradisjon

Samarbeidet mellom Hviterussland og Søgne er ikke helt nytt.

Agder Folkehøyskole har hatt samarbeid med området helt siden Tsjernobyl-ulykken i 1986. Men skatehjelp er nytt, og er i tillegg så nyskapende at både utenriksdepartementet, kommunen og næringslivet i Søgne har hevet seg på.