KRISTIANSAND: — Vi er veldig glade for å endelig få dette gjennom, sa en fornøyd Sølve Høyrem fra HR Eiendom, etter at bystyret i går sa ja til de omstridte planene.Vedtaket ble gjort med 29 mot 24 stemmer. Høyre, Frp og Demokratene sa ja. KrF sin gruppe var splittet, mens SV, Miljøpartiet og Ap sa nei.Vedtaket betyr at HR Eiendom kan begynne byggingen allerede neste år.- Nå er det ikke mer å gjøre. Det er tydeligvis politikernes syn at det er utbyggerne som skal få styre utbyggingen i byen, sa en svært skuffet Trond Sælør, leder i Vågsbygd vel. Fortetting?

Saken om utbygging i Auglandsbukta har etter hvert blitt såpass komplisert for bystyret, at de for en gangs skyld dro på befaring.Nærmere 100 personer fra nærmiljøet hadde møtt fram for å ta imot politikerne.Men protestene deres nådde altså ikke fram.- Denne saken er prinsipielt viktig. Skal vi fortette her i byen eller skal vi gå bort fra prinsippet om fortetting, sa Hans Otto Lund (H) i bystyret i går.Han har vært en av dem som har talt varmest for utbygging.Selv om motstanden har vært stor, har enkelte av beboerne i området likevel latt seg overtale til å selge sine eiendommer. Dermed har utbyggerne fått nok plass til å få inn blokka.Denne fremgangsmåten liker ikke alle politikerne.- Det som skjer er at store selskaper kjøper opp et par hus i et område. Plutselig kommer det opp et eller annet bygg der. Det har vi sett flere steder i byen. For eksempel i Kvadraturen. Der blir en hel boligrekke kjøpt opp, og så kommer det et eller annet kasernelignende bygg, sa Harald Sødal (KrF), som var sterkt kritisk til utbyggingen.- Det samme vil skje i hele byen. Men er det rett? Er det rett at byen blir utviklet kun etter hvem som vil selge, sa Sødal.Andre politikere ønsket ikke å si ja til én enkelt utbygging i Auglandsbukta. De vil ha en helhetlig plan for området.- Det vi trenger i denne saken er et overblikk. Derfor må vi få laget en helhetlig plan for dette området og derfor sier vi nei, sa Mona Drange (SV). Hard kamp

At kampen om Auglandsbukta har vært særdeles hard, kom tydelig fram i bystyret.Dag Vige (V) kunne fortelle at det hadde gått rykter om at grunnen til at han støtter forslaget var at hans far kunne tenke seg å bo i det nye bygget.- Jeg fikk faktisk spørsmål fra KrFs gruppeleder Anne Ma Timenes om det var tilfelle, sier Vige til Fædrelandsvennen.- Det er jo helt latterlig. Min far er 83 år gammel. Men det illustrerer lavmålet i denne saken, sier han.