Den svenske avisen Aftonbladets sjefredaktør Anders Gerdin er anmeldt til politiet i Stockholm for brudd på lotteriloven. Anmelder er sjefredaktør Anders Gerdin selv.

Hensikten med stuntet er å få prøvd spørsmålet om offentliggjøring av oddsopplysninger fra utenlandske spilleselskaper for svensk rett. I dag har mediene i henhold til lotteriloven ikke adgang til dette, men nå har Gerdin likevel gjort det.

— Jeg vil ha en juridisk avgjørelse av om dette er brudd på lotteriloven, eller om det faller inn under forordningen om trykkefrihet, sier sjefredaktøren til tirsdagsutgaven av hans egen avis. Ifølge Aftonbladet er det høyst uvanlig at folk politianmelder seg selv i Sverige.

— Det skjer jo ikke akkurat hver dag, bekrefter vakthavende befal Ove Hagdahl på Södermalm politistasjon i Stockholm. Men han tar anmeldelsen på største alvor, og har opprettet en egen protokoll for saken i politiets dataanlegg.

Den svenske Lotteriinspektionen fikk for et års tid siden rettslig medhold i at svenske medier ikke kan offentliggjøre odds fra utenlandske spilleselskaper. Motpart i denne saken var Spelbladet, som ville ha rett til å trykke slike opplysninger.