Kristiansand: — Det er helt horribelt! sier Eli Terjesen, styreleder for borettslaget i Slettheiveien 79. Avfallet har samlet seg opp i store mengder på Slettheia, etter at folk har kastet fra seg søppel sitt.

— I fjor hadde vi en ordentlig dugnad, men i løpet av det siste året har det blitt skikkelig ille, sier Terjesen.

På Rigevannsheia finner man det verste problemet. Hele skråningen bak garasjene er full av avfall, og stanken ligger som et teppe over området.

— Folk kjører hit, rygger ned og tipper avfallet sitt rett ned i skråningen. Vi vet ikke hva vi skal gjøre, sier Terjesen oppgitt.

En hel sofasalong står stablet rett ved. En dag fant Terjesen en motorsykkel av merket Kawasaki i skråningen som politiet senere hentet.

  • Folk fra hele byen kommer og dumper søppelet sitt her, forteller styrelederen.

Oppgitt

I september skal miljøvernenheten i Kristiansand kommune møte sammen med parkvesenet og velforeningen på Slettheia.

— Opprydningen er et så stort prosjekt at vi må utsette det til etter ferien. Vi har satt av penger, og regner med å bruke mellom 100.000 og 200.000 kroner på å rydde området, sier miljøvernsjef i Kristiansand kommune, Øystein Holvik.

Miljøvernsjefen er oppgitt over at dette er penger som kunne vært brukt til å bygge lekeplasser eller parker, i stedet for å rydde opp etter folk som forsøpler.

Ingen respekt

På den andre siden av området fra Rigevannsheia ligger også en rekke med garasjer. I skråningen bak den har folk kastet alt fra kofferter, møbler, sykler og kjøleskap.

— Det ligger til og med en seilrigg her nede, som har vært der i to år, forteller Terjesen.

Hun er frustrert over manglende respekt for naturen, naboer og området.

Mens Fædrelandsvennen intervjuer Terjesen i veikanten, kjører en bil forbi. Den er lastet med en sofagruppe på tilhengeren, og kjører bort fra Slettheia.

— Hurra for deg! Han kjører søppelet på rett plass, utbryter hun.

Gratis dumping

Å få søppelet opp fra skråningene på Slettheia er ingen enkel oppgave, og kommunen regner med å bruke kraner for å heise det opp.

Miljøvernsjef Øystein Holvik tror ikke forsøplingen har blitt verre i det siste, men situasjonen har heller ikke blitt bedre.

— Det er mer forsøpling enn det burde være. Å dumpe avfall er jo gratis for privatpersoner både på Randesund og Mjåvann avfallsanlegg. Sistnevnte er åpen til sju på kvelden, så unnskyldningen om at folk ikke rekker det fordi de er på jobb er ikke god nok, sier Holvik.

Send inn mms-bilde av forsøpling i nærområdet ditt. Skriv Fv-tips og send det til 1985