LILLESAND: — Jeg liker ikke at noen prøver å skremme meg med bikkjer. Dette er en klassisk konflikt mellom båtfolk og hytteeiere. Jeg vil gjerne være sikker på at ordføreren i Lillesand er klar over det og om det skal politianmeldes. Det sier arendalsmannen Eduard Irgens, tidligere teknisk sjef i Arendal og tidligere høyremedlem i Arendal bystyre. Han har vært på båttur i Lillesands vakre skjærgård og lå med båten på nord-østsiden av Sandøya i gamle Hellesund.- Jeg gikk en tur på de gamle stiene som krysser øya mellom havn, boliger og skolestua. Plutselig sto jeg litt for nært en fin hytte på toppen av heia. Der var det folk på verandaen, og da de så meg, slapp de ikke mindre enn tre fuglehunder ut, trolig for å skremme meg. Ikke særlig skremmende for øvrig, skriver Irgens i et brev til ordfører Arne Thomassen. Gradvis privatisert

Irgens forteller at en dame kom ut, og Irgens forklarte at han hadde tenkt seg ned til skolestua langs den gamle stien. Han fikk klar beskjed om at dette var privat område, men at han aller nådigst kunne få lov til å krysse plenen til stien, der den tydeligvis fortsatte på den andre siden av eiendommen. Irgens hadde ikke lyst til å være påtrengende og snudde.- Det som slo meg, var at stien jeg fulgte, var gradvis privatisert ved at det ble lagret teiner, tauverk, dregger og lignende langs den, slik at en fremmed kunne få inntrykk av at dette ikke var en sti til allmennhetens benyttelse, skriver Eduard Irgens og stiller følgende spørsmål til ordfører Arne Thomassen:1. Er Lillesand kommune klar over at man i utmark på øyene i Gamle Hellesund risikerer å bli jaget av hunder? (Jeg vet at andre har vært utsatt for det samme).2. Er Lillesand kommune klar over at det skjer en utstrakt grad av «snikprivatisering» av gamle offentlige ferdselsårer på steder der allmennheten fra gammelt av hadde fri adgang?3. Mener ordføreren at man i slike tilfeller som den jeg har beskrevet bør gå til politianmeldelse? Båtfolk mot hyttefolk?

— Som ivrig båtturist langs kysteten, betyr det mye for meg at vi unngår å tape altfor mye terreng i den voksende konflikten mellom båtfolket og hytteturistene, skriver Irgens avslutningsvis.Ordfører Arne Thomassen sier at Lillesand kommune vil følge opp saken:- Kommunen har et ansvar her. Vi kan ikke akseptere at slikt skjer. Kommunen er opptatt av allmennhetens tilgjengelighet og rettigheter, sier Thomassen.Å politianmelde et slikt forhold er ikke nødvendig. Det er kommunen som gjennom plan- og bygningsloven håndhever allmennhetens rettigheter.- Med årene er det blitt færre slike saker. Det kommunen pleier å gjøre, er å sende et brev til vedkommende og be om en forklaring på hva som har skjedd. Så gjør vi gjerne en befaring. I denne saken kan det tidligst skje om en fjorten dagers tid, sier lillesandsordføreren.