KRISTIANSAND: — Det er utarbeidet operative planer som skal fange opp de mer eller mindre organiserte festlighetene som ungdommer har planlagt natt til 1. mai. Politiet har kjennskap til de alle fleste av disse festene, sier Svein Vasby, sjef for Agderpolitiets operasjonssentral.

Politiets operasjonssentral er forberedt på raskt å flytte på den politimessige kapasiteten for å unngå 1. mai-bråket og forsøplingen i kjølvannet av festene. Alle politienhetene i distriktet rapporterer om økt bemanning natt til 1. mai.

Forsøpling

— Midt-Agder Friluftsråd og politiet gjennomførte i går besøk i skolene i distriktet for å orientere om behovet for å verne våre verdifulle friområder mot forsøpling og ødeleggelse natt til 1. mai.

Det forteller fungerende lensmann Jan Ove Thorsen i Søgne til Fædrelandsvennen.

— Tidligere har for eksempel Helleviga blitt utsatt for forsøpling natt til 1. mai. Det satser vi på å unngå med forebyggende tiltak i skolemiljøene, og ikke minst patruljering natt til 1. mai, forteller lensmannen.

I fjor ble det attraktive og populære badeområdet ved Grimsvann i Vågsbygd sterkt forsøplet av et stort antall berusede ungdommer som knuste ølflasker. Festen i området antok slike former at ambulansepersonell måtte hente flere personer som var bevisstløse på grunn av alkoholforgiftning.

Russen bekymrer ikke

— Vi er kjent med problemene ved Grimsvannet, sier sjef for Kristiansand politistasjon, Hans Kristian Sødal.

— Dette området er under spesiell overvåkning.

Russen skal i år som tidligere feste på Odderøya, men disse festene har fått en ramme som ikke bekymrer politiet.

Det er uorganiserte fester i Vennesla, Søgne og Vågsbygd som har vært politiets problem.

— Politiet er utelukkende opptatt av å få stoppet de festene som ikke skjer i normale former, understreker Svein Vasby, sjefen for operasjonssentralen.

— Det er enkelte fester som har antatt former som vi ikke kan leve med.