SØGNE: — Det er åpenbart et sted hvor det har blitt begått kriminelle handlinger. Men det er for tidlig å si om det er organisert virksomhet, sier fungerende lensmann i Søgne og Songdalen, Jan Ove Thorsen til Fædrelandsvennen.

Det var søndag formiddag ved 09-tiden at politiet, ved en tilfeldighet, oppdaget at noen menn stod og skrudde på noen biler ved Ålo i Søgne. Politiet tok kontakt med mennene og oppdaget nokså umiddelbart at den ene bilen, en sort 92-modell VW Passat, var meldt stjålet fra en adresse i Mandal natt til lørdag.

Dermed fattet politiet også mistanke til de andre kjøretøyene og gikk til arrestasjon av fire menn.

Nå er imidlertid den eldste, en 51 åring fra Søgne, sjekket ut av saken. Politiet kan ikke knytte han til noe av tyvegodset. Den nest eldste, en 31-åring fra Søgne, står på venteliste til soning for andre straffbare handlinger. En 26 åring fra Kristiansand er løslatt med meldeplikt, mens den yngste, en 23-åring fra Søgne, ennå ikke er avhørt. Ifølge Thorsen skal mannen ha motsatt seg å bli avhørt til nå. Mannen blir trolig avhørt mandag kveld.

— Alle disse fire er kjenninger av politiet. Tidligere er de straffet for vinningskriminalitet og narkotikaforhold. Adressen hvor mennen ble pågrepet er også kjent for politiet, opplyser Thorsen.

I tillegg til tre biler beslagla politiet en motorsykkel, en moped og en tråsykkel. Det er også beslaglagt annet tyvegods. Blant annet verktøy.

Flere personer fra Søgne, som er frastjålet eiendeler, har kontaktet politiet i løpet av tirsdagen for å sjekke om deres ting er blitt stjålet.