KRISTIANSAND: Mannen må i tillegg belage seg på å være fotgjenger i tre år etter fartsleken et sted i de indre bygder i Agder.

Innrømmet

I rettspapirene skriver dommeren følgende:

"Tilståelsen har ikke bare muliggjort en prosessbesparende tilståelsesdom. Politiet opplyser at saken overhodet ikke kunne ha blitt pådømt uten hans tilståelse, i det de to lasermålingene ble foretatt på lengre avstand enn foreskrevet i instruksen."

Med andre ord: Hadde ikke 19-åringen tilstått, hadde han ikke blitt dømt. Innrømmelsen har likevel gitt bilføreren tilståelsesrabatt.

Fvn.no har vært i kontakt med mannen, men han ønsker ikke å kommentere dommen.

Skadepotensial

Mannen er dømt for å ha kjørt bilen sin i 180 km/t i en 80-sone, men politiets ufullstendige lasermålinger viste en fart på 199 km/t.

Retten påpeker i dommen at en slik høy hastighet, har stort skadepotensial, både for føreren og andre trafikanter. I tillegg foregikk kjøringen på en strekning med noe bebyggelse, og en rekke avkjørsler.

I formildende retning legger retten vekt på at mannen stoppet på politiets signal, og umiddelbart ga en uforbeholden tilståelse.

Mannen understreket overfor retten at tap av førerkort kunne få uheldige konsekvenser for hans ansettelsesforhold. Retten mener imidlertid at mannen ikke rammes hardere enn det som kan forventes.

19-åringen er tidligere ustraffet.