LES OGSÅ:

Drapstiltalte sliten **

— Stemmer i hodet sa «drep henne»**

Får høre dødskampen

Drapstiltalt risikerer 16 års forvaring

Døde av knivstikk i halsregionen

Politiet kjørte til feil sted

Mobbeoffer ble drapsmann

Utløste voldsalarm før hun ble drept

KRISTIANSAND: — Han spurte om jeg kunne kjøre fort, for han skulle møte noen. Da svarte jeg at jeg måtte kjøre som loven tillater, og at det var mye trafikk, forklarer drosjesjåfør Milad Abdullah, da Fædrelandsvennen møter ham i går kveld.

I formiddag skal 42-åringen vitne i Kristiansand tingrett. Han er den siste, med unntak av drapsofferet Elin Laursen, som var sammen med den tiltalte 27-åringen før det brutale knivdrapet på Nodeland.

Ba ham stoppe

Abdullah hadde akkurat startet sin fredagsvakt, og satt og ventet ved drosjeholdeplassen på Rundingen i Kristiansand da det tikket inn bestilling fra sentralen: Ledig tur fra 27-åringens adresse på Lund, et par minutter unna, til Nodeland i Songdalen.

Vel framme på adressen kom drapstiltalte ut med en gang, og satte seg inn på sjåførens høyre side. Da Abdullah spurte om betalingsmåte, leverte han sporenstreks fra seg bankkortet.

Mellom Lund og Brennåsen i Songdalen ble det ikke vekslet ett ord. 27-åringen satt ifølge sjåføren med hendene i fanget og kikket rett fram, helt rolig.

— Vi prater ikke med kundene hvis ikke de selv ønsker å prate, forklarer Abdullah.

Men ved Brennåsen Senter brøt passasjeren stillheten.

— Han ba meg stoppe, og sa at han skulle kjøpe noe.

«Fine blomster?»

Bankkortet ble igjen i drosjen. Et par minutter senere vendte 27-åringen tilbake, like tomhendt. Sjåføren lurte på om han ikke skulle handle.

«Jeg fant det ikke, vi må til den andre butikken.», svarte kunden, og dirigerte drosjen til HydroTexaco-stasjonen på Rosseland, noen hundre meter langs E 39 i retning Søgne.

Kort tid etterpå kom han ut med en bukett blomster i en handlepose.

— Han spurte: «Er det fine blomster?» Jeg svarte: «Ja, de er fine. Er det gave?» Han sa: «Ja, de er til min kjæreste.», eller noe sånt, minnes Milad Abdullah.

Det ble stille igjen, og ved rundkjøringen på Nodeland fikk sjåføren beskjed om å fortsette mot Hortemo. Kort tid etterpå var de framme ved en snuplass på Skinnarsmoen. 27-åringen forlot bilen med sakte skritt, uten at sjåføren fant oppførselen påfallende.

Hørte stemmer

Da rettssaken startet i går, forklarte 27-åringen seg om den halvtimes lange drosjeturen.

— Jeg husker at jeg reagerte på at stemmene i hodet mitt var tydeligere, og plaget meg mer enn tidligere, sa tiltalte, og la til:

  • Mens jeg satt der følte jeg blomstene var fulle av blod. Jeg følte meg ikke særlig oppegående.

Politiet har tatt utskrift fra overvåkningskameraet på bensinstasjonen. Disse viser at 27-åringen gikk ut døren klokken 16.46. Åtte minutter etter utløste Laursen sin voldsalarm.

Det viste seg at passasjeren hadde oppbevart en grønnsakskniv på innerlommen. Noen timer senere ringte politiet til Milad for å spørre ham ut om drosjeturen.

— De sa at det var en forferdelig sak, og at jeg måtte lese avisene neste morgen. Jeg leste, og fikk sjokk.