LILLESAND/KRISTIANSAND: Natt til torsdag 30. mars befant begge seg i Lillesand. Etter en telefon avtalte de at 31-åringen skulle få sitte på til Kristiansand. Vel framme i kvinnens hjem oppsto det en krangel mellom de to som endte med at mannen tok til å rive bilder ned fra veggene. Kvinnen ba ham gå og gikk og la seg, men mannen kom etter. Han satte seg oppå henne, holdt den ene hånden over munnen hennes og sa han skulle drepe henne hvis hun ikke sluttet å skrike.

Han ba eks-samboeren om å kjøre seg hjem, og ettersom hun følte seg truet, sa hun ja til det. Underveis til Lillesand stoppet hun bilen og løp. Han tok henne igjen, slang henne i asfalten og slo henne i kjeven. Han dunket hodet hennes minst en gang i bakken, presset kneet mot brystet hennes og tok kvelertak på henne. Så beordret han henne til å kjøre ham videre til Lillesand. Etter endt kjøretur kontaktet kvinnen politiet.

Tingretten kom til at volden var å se på som mishandling av en forsvarsløs person. I tillegg var truslene egnet til å skape frykt. 31-åringen selv nektet for å ha brukt vold.

Mannen er tidligere straffedømt 14 ganger og bøtelagt 11. Han har en usonet dom på sju måneder fra før. Retten fant ikke noen grunn til å gjøre de 75 dagene betinget.