Flere har vært skeptiske til om den gule familien fra Springfield kunne lokke mange nordmenn til kinosalene. Fredag hadde filmen premiere og nå har skeptikerne fått svar.

Mest sett

Antall billetter solgt så langt til originalversjonen av «The Simpsons movie» er nemlig på hele 103.322 og dermed ble den selvsagt helgens mest sette film. Naturlig nok var det flest folk i hovedstaden som så filmen, der endte tallet på 15.300. Besøket var likevel ikke dårlig i landets andre store byer. I Bergen kjøpte 7321 personer billett, mens det i Trondheim ble solgt 5096 billetter. I sør er Bart og Homer også populære, for 3872 forsvant inn i kinomørket i Kristiansand. I Stavanger ble filmen sett av 3116 stykker.

Og Fox film, hva sier de?

— Vi er fornøyde, veldig fornøyde!

Mer Potter-magi

Bak Simpsons, drar Harry Potter med venner og ugler stadig nye seere. I helgen var det drøyt 32.000 som så den femte filmen om den unge trollmanneleven. Filmens besøkstall er etter bare to uker på hele 428.191 og er dermed den nest mest sette filmen i år.

Stadig er det piratene som leder an, med 541.474 besøkende. Og det er stadig nye kinogjengere som ser «Pirates of the Caribbean: At world's end». I helgen lot 2186 seg lokke inn til piratmoro.

Se klipp fra Simpsons-filmen her