AGDER: Ved utgangen av juli var det registrert 1715 helt arbeidsledige hos NAV Vest-Agder. Dette er 640 færre ledige enn det var i samme måned i fjor, og bare fire andre fylker har en større nedgang i ledigheten.

– Vest-Agder har over tid hatt en sterkt positiv utvikling i ledigheten. Selv om sommeren fører til en viss oppgang i ledigheten er trenden vi registrerer svært gledelig. Første halvår falt ledigheten i Vest-Agder fra nær 2000 personer til 1300 personer, sier direktør ved NAV Vest-Agder, Elisabeth Blørstad i en pressemelding.

Flere stillinger blir utlyst I Juli ble det i Vest-Agder utlyst 798 ledige stillinger som er en økning på 213 (26 prosent) fra juli i fjor. På landsbasis ble det i juli utlyst i overkant av 25 000 stillinger i juli.

– Dette viser tydelig at etterspørselen fortsatt er stor og at mange arbeidsgivere ikke tar sommerferie fra kampen om å skaffe seg nødvendig kompetanse og arbeidskraft, sier Blørstad.

I Vest-Agder er det nå høyest ledighet i Farsund kommune med 3,1 prosent av arbeidsstyrken. Deretter følger Songdalen med 2,4 prosent og Kristiansand med 2,3 prosent.

Aust-Agder hakk i hæl Nedgangen i antall arbeidsledige i Aust-Agder er nesten like stor som hos naboene i vest. Samlet sett har de hatt en nedgang på 25 prosent, noe som betyr 365 færre arbeidsledige enn i juli i fjor.

— De gode tidene gir fortsatt god virkning for arbeidsmarkedet i Aust-Agder. Det lyses ut mange stillinger og siden i fjor har det blitt mange færre helt eller delvis ledige. Antallet ledige som er under 20 år eller langtidsledig synker mer enn ledigheten generelt. Dette betyr at flere grupper av arbeidssøkere kommer seg ut i arbeid, sier Fylkesdirektør Hilde Høynes.

Det er nedgang i alle yrkesgrupper. Personer med yrkesbakgrunn fra industri, butikk og salg, helse, pleie og omsorg, undervisning og ingeniør og IKT står for 60% av nedgangen.