MANDAL: Den grove voldsepisoden fant sted på rutebilstasjonen i Mandal 25. januar i år. De to mandalsmennene, en 31-åring og en 24-åring, skal ha truffet på den fornærmede i en bussbu, og begynte å yppe til slagsmål.

De to mennene skal ha vært svært beruset, og 24-åringen har innrømmet at han slo fornærmede tre til fire ganger i ansiktet. Mannen falt da i bakken, og ifølge vitner skal de to dømte mandalsmennene ha fortsatt med å slå og sparke han mens han lå nede. Det var til slutt disse vitnene som kontaktet politiet.

Slått til han skrek Det ene vitnet har forklart for retten at fornærmede skrek mens mishandlingen pågikk, og at det hele så svært dramatisk ut.

Da politiet kom til stedet, var slåsskampen over, men de traff på en meget forkommen person som måtte kjøres til legevakta. Han skal både ha vært blodig og opphovnet i ansiktet. De to gjerningsmennene hadde da forlatt stedet, men både 31-åringen og 24-åringen ble pågrepet kort tid etter.

Begge de to gjerningsmennene har i retten innrømmet at de havnet i slagsmål med fornærmede den aktuelle kvelden. 31-åringen hevder har tidligere har mottatt drapstrusler fra ham.

Tidligere dømt for vold

De to stod også tiltalt for flere andre forhold i tillegg til volden. 31-åringen er straffedømt 8 ganger tidligere for og bøtelagt en rekke ganger, mens 24-åringen er domfelt 7 ganger tidligere. Sist i 2006. Retten finner dette straffeskjerpende, da de tidligere dommene også innebar voldskriminalitet.

Begge dømmes denne gang til 120 dager i fengsel.