Dette er saken: 9. mars 2006. Dømt til opphold i barnevernet samt 8 måneders fengsel for drosjeran i desember 2005. To års prøvetid 29. januar 2007 280 timer samfunnsstraff etter tyveri på Kiwi, hvor han også truet en ansatt med kniv 8. mai 2007 Tiltalt for legemsfornærmelse mot fire personer i ulike hendelser, trusler, tyveri og hasjbruk.

KRISTIANSAND: I mars prøvde unggutten å stjele øl på dagligvarebutikken i Åsane. Innehaveren av Spar Åsane i Vågsbygd, Arild Nordbø (35) måtte resolutt legge den krakilske unggutten i bakken.

Deretter overlot han gutten til en barnevernsansatt, som satt i bil utenfor butikken.

Gutten klarte å komme seg ut av bilen igjen, og løp tilbake inn i butikken.

Her overfalt han Nordbø, og han gikk i gulvet under det voldsomme angrepet. 17-åringen sparket og slo, også mens Nordbø lå nede.

— Han var helt gal. Jeg hadde vondt i ørene en måned etterpå, fortalte butikkeieren i retten i går.

Gutten har nettopp fylt 17 år. Det siste året er han dømt for ran og trusler. Samfunnsstraff har ikke hjulpet. Barnevernet har ikke hjulpet. I går møtte han i Kristiansand tingrett tiltalt for legemsfornærmelse mot fire personer, trusler, tyveri og hasjbruk.

Gråt i retten

17-åringen gråt da han møtte i sal 3 i Kristiansand tingrett i går og beklaget seg til et av de fire siste ofrene for rusvolden.

— Jeg vet ikke hva jeg skal si. Det er helt på trynet det jeg gjorde. Du skal ikke være redd for meg. Jeg beklager. Jeg vil aldri gjøre det mer, gråt 17-åringen, vendt mot offeret.

I vitneboksen fortalte en skremt 18-åring hvordan han ble slått og sparket i blind vold på byen 20. januar.

På tross av sin unge alder har han nå blitt varetektsfengslet.

17-åringen ble tvangssendt på barnevernsinstitusjonen Sankthansgården i Kristiansand etter de første voldstilfellene.

Det hindret ham ikke fra å ruse seg, og til sist fikk politiet medhold i fengsling. I retten forklarte han at rusen er god, men at den gjør ham aggressiv. Nå er det tredje gangen han må møte som tiltalt, for sitt fjerde tilfelle av vold.

- Får et kick

— Jeg drikker øl og sprit og tar piller. Det var blåvalium den gangen, men jeg tar det som er. Jeg får et kick av rusen. Det er en forskrudd verden å gå rundt i, forklarte han retten.

28. desember 2005 var han bare 15 år. Han og en kamerat gasset, knivtruet og ranet en drosjesjåfør for penger og stjal deretter bilen, stakk forbi en politisperring og kjørte i grøfta.

Første gangen gutten havnet i klammeri med loven, gjaldt det et drosjeran på Flekkerøy. I januar var det trusler. Den siste dommen var ikke rettskraftig før han 20. januar sparket og slo et tilfeldig offer dan han ”klikket” i rus på en tur på byen med kamerater.

Han innrømmet å ha slått og sparket en ukjent 18 år gammel russ.

- Ikke samfunnsstraff

Etter å ha slått ned butikksjefen i Spar Vågsbygd, er p olitijurist Jan Tallaksen ikke lenger i tvil om at toget har gått for å gi samfunnstraff til barnevernsgutten.

— Barnevernet har vanskelig for å tilby ham noe. Han er altfor ung, og egner seg ikke for fengsel, men samfunnstraff er ikke aktuelt lenger, sier Tallaksen.