KRISTIANSAND: Master Ferries hurtigferge, Master Cat, har innstilt morgenavgangen. Været har skapt problemer for fergen, som nå ligger værfast i Kristiansand. Den vil tidligst gå klokken 17.30 i ettermiddag. Silvia Ana sin avgang er utsatt til 17.00. — Vi gikk gjennom værustiktene i går kveld. Det var ikke gode prognoser for dagen i dag, så vi bestemte oss for å kansellere dagens første seiling og booke passasjerene over til ettermiddagen, forteller Øystein Glad, administrerende direktør i Master Ferries, til fvn.no.

Passasjerene til Master Ferries ble tidlig informert om avgjørelsen. Derfor var bilkøen på fergekaia stort sett bestående av passasjerer fra Color Line.

— Vi har planlagt å seile 17.30-turen, så får vi vurdere været fortløpende utover dagen nå, sier Glad.

Ifølge Master Ferries' hjemmeside, er også kveldsavgangen forsinket.

- Unormale værforhold

Color Line har store problemer, og deres hurtigferge Silvia Ana har utsatt morgenavgangen til klokken 09.00 onsdag.

— Det blåser spesielt inne i havna i dag, og det er det som er noe av problemet. Silvia Ana ligger nå og vipper i havnebassenget, og det er så mye svell i havnebassanget at vi ikke vil sette i gang lasting av båten, forteller linjedirektør i Color Line, Odd Grønberg.

Forholdene i Skagerrak er imidlertid rimelig gode, ifølge Grønberg.

— Vindretningen og dette svellet er såpass unormalt at vi ikke kommer oss ut av havna, sier Grønberg.

Vinden skal avta

Værprognosene sier imidlertid at vinden skal avta.

— Vi har fått melding om at været er avtakende. Men først utsatte vi avgangen fra 09.00 til 10.00, så fra 10.00 til 11.00. Og så til 12.00. Vi utsetter litt av gangen, sier Grønberg.

Klokken 12.45, får fvn.no opplyst at første avgang ved Silvia Ana nå er utsatt til klokken 17.00. Denne gikk som planlagt ifølge Grønberg.

— Silvia Ana var ferdig lastet opp like før klokken fem, så den antar jeg kom seg av gårde på tiden, sier Grønberg.

M/S Christian IV skulle hatt avreise fra Hirtshals 13.45, denne er nå utsatt til 15.00. Dermed blir ankomsten til Kristiansand tre kvarter forsinket.

— Været og innstillinger har skapt mye problemer for oss. M/S Christian IV vil ikke ankomme Kristiansand klokken 18.15 som først planlagt. Den vil i stedet ankomme 19.00, forteller Grønberg.

Seilingen som skulle gått fra Kristiansand klokken 19.15 blir dermed utsatt til rundt klokken 20.45. Oppdatert ruteinformasjon om Color Lines ferjeavganger finner du her, og om Master Ferries' avganger her.