KRISTIANSAND: Under dagens fylkestingsmøte fremmet Vidar Kleppe fra Demokratene en interpellasjon med spørsmål om fylkesordføreren vil at fylkeskommunen skal inngå i et forpliktende partnerskap for å få bygget et nytt terminalbygg på Kjevik.

Westermoen svarte at flyselskapene er dem som ser fordelene av ny terminal, og at de vil være målestokk for terminalbehovet.

Thore Westermoen.

— Jeg er ikke kjent med om flyselskapene vil være villige til eventuelt å gi tilskudd til et nytt terminalbygg. Dette vil i så fall være en god målestokk for behovet. Dersom flyselskapene ser nytt terminalbygg som meget viktig for å øke sin trafikk på Kjevik, mener jeg fylkeskommunen bør stille seg positiv til et slikt spleiselag som ordføreren i Kristiansand har tatt til orde for, sier fylkesordfører Thore Westermoen i en pressemelding.Han sier videre at fylkeskommunen er opptatt av å styrke trafikkgrunnlaget på Kjevik.

I oktober skrev fvn.no at ordfører Per Sigurd Sørensen i Kristiansand vil at det offentlige og privat næringsliv skal bygge ny terminal på Kjevik, og leie bygget tilbake til Avinor.