LILLESAND: Det var natt til søndag 6. juli i fjor at kvinnen skal ha slått til en mann i ansiktet med en flaske i Strandgata i Lillesand. Kvinnen har forklart at hun slo mot mannens rygg, men underveis i slaget snudde mannen på seg og flasken traff mannen midt i ansiktet. Slaget gjorde at mannen måtte sy fire sting i overleppa og fikk mindre skader i flere tenner.

I retten nektet kvinnen straffskyld, men erkjente å ha slått til offeret med en flaske. Bakgrunnen for slagene skal ha vært tilnærmelser fra mannen.

24-åringen skal den aktuelle natta ha festet sammen med noen kamerater i en båt ved kaia i byen. På vei tilbake fra et toalettbesøk i et skogholt skal kvinnen ha blitt oppsøkt av mannen. I retten forklarte kvinnen at mannen spurt om følgende: "skal vi gå og knulle?".

Fikk blåmerke på brystet

Hun skal ha avslått tilbudet og mannen skal angivelig ha grepet rundt kvinnens venstre bryst før han han holdt foran kvinnens munn. Før mannen slapp henne skal han ha tatt taket i skrittet hennes og bedt henne om å holde kjeft. Kvinnen skal ha blitt påført blåmerker på brystet.

Etter episoden i skogholtet skal kvinnen ha fortalt sin søster om hendelsen, og søsteren skal ha blitt sint. Søsteren skal ha oppsøkt mannen i en taxikø og hun skal da ha blitt dyttet i bakken. Mannen tilstod å ha dyttet 24-åringens søster i bakken, men benektet for å ha vært voldelig mot noen av søstrene.

I sin forklaring i Kristiansand tingrett forklarte 24-åringen at hun slo til mannen. Årsaken skal ha vært at han løp etter søsteren hennes, og i redsel skal hun ha slått til mannen med flasken. Flasken ble aldri sikret som bevis og polititjenestemannen som kom til stedet etter hendelsen mener at det skal ha vært en glassflaske, men kvinnen selv mener at det var snakk om en plastflaske. Tvilen falt i kvinnens favør og i dommen tas det utgangspunkt i at en plastflaske ble brukt.

Seksuell trakassering

En uke før episoden fant sted sendte kvinnen mannen flere meldinger. På én dag skal hun ha sendt 34 meldinger, hvorav "god natt kjekken" skal ha vært innholdet i en av meldingene. Aktor Jan Are Amundsen stilte spørsmål om meldingene kunne vært sett på som en oppmuntring til tilnærmelsene i skogholtet, men det avviste retten konsekvent.

Tingretten mente at mannens handlemåte var grunn god nok til at kvinnens straff burde bli betraktelig forkortet. Mannens handlinger ble ansett som grove og ubehagelige.

Påtalemyndigheten ønsket at kvinnen skulle dømmes til ubetinget fengsel i 45 dager. Retten modererte seg noe og kom fram til at betinget fengsel i 30 dager, en erstatning på 1375 kroner til mannen og saksomkostninger på 3000 kroner var en rimelig straff.