KRISTIANSAND: Politiet i Kristiansand fikk en lett jobb da de skulle pågripe tre unge hasjrøykere fredag kveld. Ikke nok med at patruljen bare måtte gå noen få meter, men bevismaterialet kunne nærmest både luktes og ses fra politihuset.

— Hasjrøyken veltet ut av leiligheten da mennene skulle pågripes. Alle tre satt der og røykte hasj, sier operasjonsleder Per Kristian Klausen ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Utløste brannalarmen

Pågripelsen skjedde etter at brannalarmen i leilighetsbygget var utløst tre ganger i løpet av en halvtime mellom klokken 17.45 og 18.15. Samtlige ganger viste displayet på varslingsanlegget at det var røyk i leiligheten til mennene.

Ikke alle i leilighetsbygget likte avbrytelsene. Dermed ble politiet over gaten tipset.

— Om lag en time etter at meldingen kom inn, ga jourhavende advokat ordre om ransaking. Da holdt de på fortsatt, forteller Klausen.

Fikk forelegg

Mennene på 18, 22 og 24 år ble pågrepet og tatt med til arresten ved Kristiansand politistasjon. Senere på kvelden ble de løslatt med en regning hver i lommen.

— Alle erkjente forholdet, og fikk 4000 kroner hver i forelegg for å ha røykt hasj. Samtlige vedtok forelegget, opplyser jourhavende politiadvokat ved Agder politidistrikt, Carl Henning Leknesund, til fvn.no.

Ifølge politiet er alle tre bosatt i Kristiansand. Den ene av dem leier leiligheten over gaten for politistasjonen.

— Dette var ikke et oppdrag som krevde allverdens bestrebelser fra vår side, medgir Leknesund.