LUND: Alle de fem mennene, som er i begynnelsen av 20-årene, er ilagt bøter på mellom 8.000 og 10.000 kroner etter ulykken. De har nå alle vedtatt bøtene sine og slipper dermed å svare for ugjerningene i retten.

Straffet for modifisering

Politiet har bøtelagt guttegjengen etter Brann— og eksplosjonsvernloven. Guttengjengen er straffet for modifisering av fyrverkeri.

De hadde bygd om fyrverkeri i håp om at det skulle få bedre effekt da det gikk galt. Det er ulovlig å bygge om fyrverkeri.

— Individualpreventivt var det ikke noe stort poeng for oss å gi dem en veldig hard straff. De kommer nok ikke til å gjøre noe som dette igjen. Men samfunnspreventivt har vi lagt oss på et straffenivå som er på nivå med uforsiktig omgang med våpen, sier politiadvokat Annbjørg Ingebrigtsen i Rogaland politidistrikt til Aftenposten.no.

Guttegjengen har i avhør med politiet gjort det klart at det aldri var meningen at de skulle gjøre noe skade.

Fem ble skadet

Det var 30. desember i fjor at politi, brannvesen og ambulanse rykket ut til en bolig på Tekse i Lund kommune i Rogaland, etter melding om flere voldsomme eksplosjoner i et bolighus.

Det viste seg raskt at det var snakk om en gjeng unge menn, som hadde sittet og mekket med fyrverkeri.

Skadene etter ulykken var voldsomme. Alle fem ble skadet i ulykken. To av de unge mennene ble betraktet som alvorlig skadet.

Samtlige vinduer i en ac etasjenene i huset ble blåst ut, og panel og andre deler av bygninger føk over 100 meter fra bygningen.