LILLESAND: – Jaså, du. Jaså, du. Gjentar Grete Faremo med en liten latter til nyheten om at Lillesand Arbeiderparti ønsker henne som stortingskandidat fra Aust-Agder.

– Jeg har ikke hatt kontakt med lokalpolitikere fra Aust-Agder på aldri så lenge. Men det er hyggelig å bli husket på av gamle partikolleger.

Slutter

– Skulle jeg bli i Microsoft måtte jeg nok belage meg på å flytte til sentral-Europa. Jeg har vært her i fem år, og velger å gi meg nå, sier Faremo. Hun sier hun ennå ikke har tatt stilling til hva hun skal drive med fremover.

– Men da er du jo ledig for et comeback i politikken?

– Jeg har aldri utelukket at jeg kunne komme til å jobbe med politikk igjen. Og jeg har alltid hatt lyst til å mene noe om politikk.

– Så hva svarer du dersom du får en telefon fra nominasjonskomiteen i Aust-Agder Arbeiderparti?

– Det har jeg vel allerede svart på, sier Grete Faremo.

Ikke tilfreds

Lillesand Ap ber nominasjonskomiteen lete etter andre toppkandidater enn de sittende foran høstens stortingsnominasjon. Der sies det rett ut at de ikke synes fylket har tunge nok kandidater i dag, og tar til orde for å tilby topplassen til tidligere statsråd Grete Faremo eller sågar til utenriksminister Jonas Gahr Støre.

– Det er ingen konkret sak som ligger bak, og dette er ingen protestaksjon. Det er bare vår generelle oppfatning at vi ikke er tilfreds med den jobben våre stortingsrepresentanter fra Aust-Agder har gjort, sier lokallagsleder Jon Røthe i Lillesand Ap.

– Takk for hyggelig tillitserklæring, men hvis jeg skal stille, blir det nok for eget hjemfylke, uttaler utenriksminister Jonas Gahr Støre til agderposten.no

Helge Røed

Tidligere lokallagsleder Helge Røed er ikke tilfreds med det som er prestert: – Nå gjelder jo dette Freddy de Ruiter, siden Løite ikke tar gjenvalg. Og jeg synes ikke han har markert partiet på en god nok måte. Han har ikke innfridd, sier.

Grete Faremo (53)

  • Fra Byglandsfjord. Bor i dag i Oslo. Utdannet jurist. Fortid i Finansdepartementet, Norad, byråsjef, direktør i A-pressen, og konserndir i Storebrand.

  • Statsråd 1990-1996: Bistandsminister 90-92, justisminister 92-96, olje og energiminister okt-des 1996. * Siste fem år direktør i Microsoft. Slutter i november..