GRIMSTAD: — Jeg er overrasket over hvor bra brødet er mottatt. Salget går over all forventning, og i dag er brødet det femte meste solgte brødet hos Rema 1000, sier markedsdirektør i Mesterbakeren, Svein Sørnes.

Brødet ble lansert 1. mai, og på fire måneder er 62.000 brød solgt. To kroner for hvert solgte brød går direkte til Stine Sofies stiftelse. Fredag fikk stiftelsen overrakt en sjekk på 123.810 kroner. Fortsetter salget i samme omfang, vil stiftelsen kunne motta nærmere 400.000 kroner hvert år fremover.

– Dette betyr utrolig mye for stiftelsen vår, og er en meget kjærkommen inntekt. Nå slipper vi selv å jobbe dugnad, og kan konsentrere oss om å jobbe for barnas beste, sier daglig leder i Stine Sofies stiftelse, Bente Bergseth.

62.000 solgte brød tilsvarer over én million skiver. Smaken og ingrediensene i brødet er nøye utvalgt i samarbeid med stiftelsen.

Stiftelsen er godt fornøyd med samarbeidet med Mesterbakeren og Rema 1000. – Dette bidrar til at stiftelsen sine prosjekter og langvarig arbeid sikres kontinuitet. Dette igjen medfører at inntektene våre blir mer forutsigbare, sier Bente Bergseth.

Pengene ble overrakt i forbindelse med seminar for pårørende til barn som er drept i Norge. Dette arrangeres for åttende gang i Grimstad, og samler 31 personer i tillegg til stiftelsens egne folk.