Foto: Asplan Viak (Illustrasjon)

FARSUND: — Dette er et utkast hvor vi har sett på et par alternativer til praktisk gjennomføring av en ny promenade fra Verven til Sundsodden, sa Kåre Kalleberg fra Asplan Viak da han presenterte skissene for havnestyret, skriver Farsunds avis.Flere utkast ble presentert. Det mest omfattende forslaget, utbygging i full skala, er en løsning som kan minne om en naturlig fortsettelse av den promenaden som er bygget langs gjestehavnen på Gåseholmen.

I hovedtrekk tar forslaget for seg å bygge en gangvei i betong, eventuelt med en trebrygge på utsiden langs sjøen og frem til området nedenfor Sjømannshjemmet. Videre derfra vil det bli en bro som krysser over innseilingen til båthuset. Dersom man ikke velger forslaget med bro, vil promenaden fortsette på innsiden av båthusene der hvor det i dag er småbåthavn.

Alternativ A er en gangvei mot sjøen i plan er en gangvei mot sjøen i plan med dagens veinivå, hvor bredden vil være omtrent 2,5 meter. Dette alternativet vil medføre noen endringer av veibanen, og en innsnevring der promenaden passerer Brøvigs båthus.

Ifølge Farsunds Avis var det tydelig at politikerne ikke ville ha alternativ A.

Alternativ B er å legge en betongkai/gangvei fundamentert i sjøen om lag tre meter fra veibanen og lavere i terrenget. Da unngår man at promenaden ligger tett innpå trafikken, og man har muligheten for å bygge brygger på utsiden av promenaden.

— Vårt utkast er gjennomførbart uten at man tenker på videre utviklingen. Men hvis vi ser på mulighetene som vi har skissert kan Farsund få både opp mot 100 nye småbåtplasser, sjøboder og parkeringsplasser som en helhetlig løsning, sa Kalleberg.

Ordfører Stein. A Ytterdahl var klar i sin melding.

— Vi må bygge nå, fastslo han bestemt.

Og føyde videre til at han ville bli lei seg dersom det omfattende reguleringsarbeidet langs Havnegaten skulle forsinke arbeidet med selve promenaden.