MARNARDAL: Dachsen forsvant under en jakttur sammen med eier Tor Olav Ausland i fjor høst. Ausland var selv sikker på at han aldri kom til å se sin beste jaktkamerat igjen, men nylig ville skjebnen det annerledes, ifølge Lindesnes Avis.

— De gledeshvinene fra Doffen kommer jeg aldri til å glemme, sier Ausland til avisen.

Ga opp under snøfallet

Etter at Doffen forsvant, lette familien Ausland i heia uten resultat. Hundegården ble revet, og da det massive snøfallet kom i januar, var alt håp ute for eieren.

— Til slutt ga vi opp å finne Doffen i live. Det var vondt å gi opp uten å vite hva som egentlig hadde skjedd, sier Tor Olav Ausland.

To mil lenger nordvest i luftlinje fra stedet der Doffen forsvant, ved Laudal skole, fartet imidlertid en herreløs hund rundt. En liten notis i Lindesnes Avis tente igjen håpet.

— Vi skvatt til da vi leste om den herreløse hunden som oppholdt seg der. Selv om det er stor avstand fra der vi var på jakt til der den oppholdt seg, måtte vi bare sjekke ut om det kunne være Doffen, sier Ausland.

Mager

Første kvelden med lokking og leting i området var resultatløs. Dagen etter ventet imidlertid en gjenforening. Med gledeshvin kom Doffen løpende ut av skogen da Tor Olav Ausland kalte på ham.

Hunden var både mager og hadde pels preget av slitasje, men var ellers i god behold. Det ble også bekreftet av veterinæren.

— Det er store avstander Doffen har lagt bak seg. Vi lurer ennå på hvordan han har klart seg så lenge på egen hånd. Hvis noen har sett Doffen i denne perioden, hadde det vært moro å få informasjon, sier Tor Olav Ausland til Lindesnes Avis.