KRISTIANSAND: ... og fikk kake — og tyn - av sine ansatte.

Lange arbeidsuker er ikke forenlig med mannejakt, konstaterer de.

— Vi har sett oss lei på at hun står her, fredag etter fredag, og lager brudebuketter til alle andre. Men ikke til seg selv, forteller kollega Kristin Berg.

I går rundet den driftige innehaveren av Camillas Blomsterdesign 30 år, og det ble et verdig kakekalas i Henrik Wergelands gate. Kollegene hadde klistret opp plakater, til forveksling lik kontaktannonser, både i og utenfor butikken. Og ballonger overalt.

«For den rette mann vil livet bli en dans på roser. Vi er veldig glad i sjefen, så kaktuspigger tolereres ikke.» het det på plakaten, der aktuelle kandidater ble bedt om å levere bilde og cv til «kontrollgruppen» i forretningen.

— Hun er veldig flink med unger, et skikkelig godt koneemne, forsikrer Gry Frustøl, mor til Kaia (9 md.).

Om venninnene er villige giftekniver, tar jubilanten peppermøtilværelsen med den største ro.

— Jeg er helt rolig. Det som skjer, det skjer, betror Camilla Dversnes, som inntil videre dyrker sin store hobby siden sjetteklasse: blomster.

At Camilla jobber både sent og tidlig blir lagt merke til. Ved 23-tiden kvelden før bursdagen banket sivilt politi på butikkdøra, mens innehaveren gjorde opp kassen. De hadde fått tips om innbrudd fra forbipasserende på gata. Butikkeieren presenterte seg, og saken ble henlagt på stedet.

Tross ung alder har hun drevet butikken i åtte år, og etter feiringen i går hastet hun videre til styremøte i Kvadraturforeningen. Men før det måtte hun få de ansatte ut av festmodus. I morgen er det selve høytidsdagen for røde roser.

— Det er jo valentinsdagen. Da kommer det mange menn innom her, Camilla, erter Kristin Berg, og får enda et skjevt smil i retur.

VEGARD Damsgaard