SØRLANDET: Humla fant vi forresten i Songdalen, ivrig søkende etter godsaker i kuleprimulaene til Torveig og Olav Slotte.

Ekteparet bak den ganske så berømte hagen på Lysgård har brukt vinter til å lengte etter vår, og er for lengst i gang med å trylle fram det som skal bli årets prakt.

Å la humla suse, altså å nyte livet, er nettopp hva Adler Olsen (76) gjorde i Bertesbukta i går.

Han satt på en benk, lot sola varme og tanker fare, og endte kanskje innom fordums tider i sin barndoms Svinør i Lindesnes.

Humlas sans for det gode liv kan også sammenliknes med barns glede over Sjøsandens myke og i alle fall litt lunkne sand. Representanter fra Vetnes barnehage lot handlingsplan og rutiner forbli nettopp det, og koste seg i det silkemyke med bøtte og spade.

I visshet om solstrålende værutsikter har noen fått det travelt med båtpuss.

Ekteparet Henriette og Lars Jørgen Andersen har hatt sin 24 fots båt siden 1972 og vil ut på årets første fisketur i helgen. Men da må ny anode festes til propellen, hvilket var jobbben i går.

På Åkerøya lot Paul Werring rutebåten fare. Han valgte årets første overfart til Lillesand i egen båt da været endelig ble behagelig.

Og når Fatah Shahata dukker opp, er det i alle fall vår.

Egypteren selger nemlig frukt og grønt på Torvet i Kristiansand. Snart kommer også norske varer under lapper med kilopris.

Kanskje kommer noen av dem fra bonden vår fotograf fanget inn på Lista. Der, og stadig flere andre steder, er våronna godt i gang.

Utover i neste uke, en måned etter at vi sist balet med snøskuffene, vil gradestokkens kvikksølv dra seg opp til 15-graderstreken.

Nettene kan fortsatt bli kjølige, varsler meterologene.

Men årets humle er kommet for å bli.

SE FLERE VÅRBILDER I DAGENS PAPIRAVIS, og...

...send inn dine egne til nett@fvn.no