KRISTIANSAND: — Allmøtet for legene ved SSK støtter og har tillit til Pål Friis og hans medisinskfaglige og økonomiske vurderinger. Et enstemmig allmøte har svekket tillit til direktøren, skriver legene i en pressemelding.

MINDRE TILLIT: Legene ved Sørlandet sykehus Kristiansand, har mindre tillit til sykehusdirektør Jan Roger Olsen. Foto: Lars Hoen

Legen skriver videre at de reagerer på direktørens oppsigelse av Friis.— Friis har foreslått løsninger som vil gi et bedre helsetilbud med robuste fagmiljøer til hele Agders befolkning innenfor budsjettrammene. Så langt mener vi at sykehusledelsen har vist for liten vilje til å sette fag og pasientbehandling i fokus, skriver legene.

- Uholdbar begrunnelse

Rundt 50 leger deltok på et 45 minutter langt lukket møte onsdag ettermiddag.

Foretakstillitsvalgt Ole Georg Vinorum ved Sørlandet sykehus og overlege Ole Bjørn Kittang ved Sørlandet sykehus Kristiansand fortalte i går at oppsigelsen av Pål Friis kom brått og uventet.

— Det har vært underskudd tidligere ved sykehuset, uten at noen har måttet gå av den grunn. Olsens begrunnelse for å si opp Friis er, etter vårt syn, ikke holdbar. Et underskudd på 15, 7 millioner kroner er ikke grunn nok for å sparke klinikksjefen, sier Kittang til Fædrelandsvennen.

I pressemeldingen som er sendt ut torsdag skriver legene at de mener den medisinskfaglige kompetansen i sykehusledelsen blir betydelig svekket som en følge av Friis' avgang.

Forventer at alle bidrar positivt

Sykehusdirektør Jan-Roger Olsen har ikke svart på Fædrelandsvennens henvendelser torsdag. På sykehusets intranett skriver direktøren at han forventer at et samlet fagmiljø bidrar positivt til at endringen i ledelse gjennomføres på en god måte.

Den planlagte utredningen om akutt slagbehandling på Agder skal gjennomføres som planlagt våren 2010, opplyser Olsen.

«Utredningen skal kartlegge dagens praksis ved akutt slagbehandling på Agder, og foreslå nødvendige tiltak for å sikre kvalitet og pasientsikkerhet. I utredningsarbeidet skal det sikres bred deltagelse fra fagmiljøene, samt ansattes representanter og brukerrepresentanter. Beslutningsfullmakt for iverksetting av eventuelle tiltak er avhengig av tiltakenes rekkevidde. Utredningen innbefatter behandlingstilbudet ved SSK, SSF og SSA», skriver direktøren.